olaj

05.
26.
15:07

Sokat nyer a Mol az orosz olajon

Nagy Márton az energetikai szektorra kivetett különadót azzal magyarázta, hogy a Mol főként orosz olajat vásárol, ami 30-35 dollárral olcsóbb, mint a Brent.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
24.
11:31

Átpolitizált lett az orosz szankciók kérdése, amelyről sokaknak saját véleményük sincs

Az EU-nak Oroszországgal szemben bevezetett szankciói megosztják a magyarokat, komoly törésvonal mutatkozik a Fidesz és az ellenzék szavazói között. Abból ugyanakkor, hogy a pártnélküli bizonytalan szavazók túlnyomó többsége nem tudott véleményt alkotni a témában az látszik, hogy inkább a pártüzenetek hatnak a magyarokra - derül ki az Idea Intézet friss felméréséből.

Szerző(k): Szász Péter
05.
24.
09:24

A németek tényleg a magyarok nélkül is megszavazzák az olajembargót

Robert Habeck, Németország gazdasági minisztere és egyben miniszterelnök-helyettese újra megszólalt az európai olajembargó ügyében. Egy nappal korábban azt mondta, hogy szerinte az EU tagállamai Magyarország nélkül is leállíthatják az orosz olajimportot.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
23.
11:12

Hátat fordítanának a németek Magyarországnak egy fontos ügyben

Úgy tűnik, a német kormány megelégelte, hogy a budapesti vezetés nem hajlandó részt venni az orosz olajimport tervezett európai uniós bojkottjában, kész lenne arra, hogy az uniós tagállamok hátat fordítva vonakodó társuknak Magyarország nélkül csinálják meg az embargót.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
20.
17:45

Gerhard Schröder eddig bírta: távozik a Rosznyefty igazgatótanácsából

Gerhard Schröder volt német kancellár bejelentette, hogy nem tudja meghosszabbítani mandátumát a Rosznyefty igazgatótanácsában.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
20.
15:02

Nem veri nagydobra, de Kína kiválthatja a nyugati vásárlókat az orosz olajpiacon

Idén várhatóan rekordközeli mennyiségű orosz olajat vesz Kína, kihasználva az energiahordozó árazását. Ezzel az is elképzelhető, hogy Oroszországnak egyáltalán nem árt meg, hogy a nyugati piacokat elzárják előtte.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
20.
13:00

Erőre kapott a forint

Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest pénteken dél körül a reggeli szintekhez képest, miközben emelkedett a kőolaj és csökkent a földgáz jegyzése.

Szerző(k): Tér Diána
05.
20.
08:58

Kína mélyen zsebbe nyúlt az orosz kőolajért

Kína 25,6 millió tonna kőolajat importált Oroszországból az idei első négy hónapban, 7,4 százalékkal kevesebbet mint egy évvel korábban, ugyanakkor a vásárolt energiahordozóért 40 százalékkal többet, 17,11 milliárd dollárt fizetett - derül ki a kínai vámhivatal adataiból.

Szerző(k): Tér Diána
05.
19.
09:09

Egy friss orosz prognózis szerint idén kevesebb gázt és olajat termelnek

Oroszország gázexportja 10 százalékkal, olajexportja 1,2 százalékkal csökken az idén - véli az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium legfrissebb előrejelzése.

Szerző(k): Domokos László
05.
18.
13:15

Megjelent a magyar szál a szlovákiai olajadó ügyében

A Slovnaft magyar tulajdonosai és a magyar oligarchák érdekeinek kiszolgálásával vádolja a szlovák kormány egyik minisztere a másikat, mert az meg akarja vétózni azt az adót, amit a Slovnaft orosz olajon elért extraprofitjára vetnének ki.

Szerző(k): Komócsin Sándor