olaj

04.
21.
09:51

Szív, sűrít és fúj, de nem kipufog: épülhet az óriási levegőkompressziós energiatároló

Jelentős méretű állami támogatást kapott Kanadában a Hydrostor új projektje, az 500 MW teljesítményre képes, fejlett technológiójú, sűrített levegős energiatároló rendszer 2024-re kész is lehet.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
20.
16:05

Ha így jövünk ki a válságból, annak katasztrófa lesz a vége

A globális szén-dioxid kibocsátás idén 5 százalékkal emelkedhet, ami arra utal, hogy a koronavírus járványt követő gazdasági fellendülés nem tűnik fenntarthatónak - figyelmeztetett friss jelentésében a Nemzetközi Energetikai Ügynökség.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
19.
19:07

Új eljárással hasznosul a használt sütőolaj

A Mol nemrég jelentette be, hogy egy új biüzemanyag-gyártási eljárást fejlesztett ki, ennek lényege, hogy nem utólag keverik a biokomponenst a dízel üzemanyagba, hanem már a gyártás során, a fosszilis alapanyaggal együtt dolgozzák fel. Így változatlan minőség mellett növelhető a biotartalom a dízel üzemanyagban többek között abból a használt sütőolajból, amelyet a lakosság ad le a Mol-kutakon. Egyebek mellett erről kérdeztük Huff Zsoltot, a Mol-csoport downstream termelési ügyvezető igazgatóját.

Szerző(k): Szász Péter
04.
17.
16:13

Ez lesz az új olaj, masszívan fog drágulni

A Goldman Sachs elemzői szerint a környezetbarát technológiákra történő átállás jelentősen növelni fogja majd a réz iránti keresletet. A kitermelés erre nincs felkészülve, s durván drágulhat emiatt a színesfém.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
15.
19:16

Lassú kilábalást vár a Mol vezére

A Mol meg tudta őrizni stabil pénzügyi helyzetét tavaly is, és felismerte, hogy kisebb-nagyobb stratégiai módosításokat kell végrehajtania működési modelljén - mondta az MTI szerint Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a közgyűlés utáni online sajtótájékoztatóján.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
13.
18:42

Nagyobb olajkereslettel számol az OPEC

Az OPEC feljavította az idei globális olajkeresletre vonatkozó előrejelzését azokra a reményekre, hogy sikerül visszaszorítani a koronavírus-járványt és ezzel megnő a kőolaj iránti igény - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
12.
09:59

Tovább csökken az üzemanyagok ára

Szerdától olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj is a hazai töltőállomásokon a Holtankoljak.hu szerint.

Szerző(k): Szász Péter
04.
07.
17:17

Száznál több civil szervezet követeli a Moltól, hogy ne menjen az Őrségbe

A Greenpeace által kiadott sajtóközleméyn szerint 109 civil szervezet közös nyilatkozatban szólítja fel a magyar olajcéget, hogy ne folytassa az Őrségi Nemzeti Park védett természeti területére tervezett beruházását.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
07.
12:45

A benzin drágul, a gázolaj olcsóbb lesz pénteken

A héten pénteken változnak a hazai üzemanyagárak a Holtankoljak.hu adatai szerint, méghozzá ellentétes irányban.

Szerző(k): Szász Péter
04.
01.
21:40

Megint nőtt az olajár, pedig most növelik a termelést

Több mint 2,5 százalékkal nőtt az olajár az OPEC korábbi termelésvisszafogásának fokozatos feloldásának hírére - írta meg a Reutersre hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István