olaszország

05.
24.
16:27

A legalacsonyabb szintre került a járványveszély Olaszországban

Olaszország összes tartománya az úgynevezett sárga zónába tartozik hétfőtől, ami a járványveszély legalacsonyabb szintjét jelenti, miközben a lakosság fele már megkapta az első dózist a koronavírus elleni védőoltásból.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
18.
17:06

Ötmilliárd forintos tőkeemelés a Kométánál

Befektet a Kometa 99' Zrt.-be az MFB Invest Zrt. és a horvát Zito-csoport, a lépés 5,1 milliárd forintos tőkeemelést tesz lehetővé a húsipari vállalatnál - jelentette be Giacomo Pedranzini, a Kometa ügyvezetője. A két új befektető kisebbségi tulajdonos lesz, a cég többségi tulajdona továbbra is az olasz Pedranzini és Ruffini családé.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
13.
18:58

Valter Attila átírta a profi kerékpársport történelmét: vezet a Giro d’Italián

Ilyen még soha nem volt: magyar kerékpáros áll az első helyen a világ három nagy profi kerékpárosversenye közül az egyiken, a Giro d’Italián. Valter Attila a 3 hetes olasz körverseny hatodik szakaszán hősies nap után vette át az első helyen álló kerekesnek járó rózsaszín trikót.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
13.
18:25

Rómában fejleszt a Wizz Air

A Wizz Air júliustól 32 új útvonalon 19 célországba indít járatokat Olaszországból, ezzel történetének legnagyobb útvonalbővítését hajtja végre – közölte a légitársaság az MTI-vel csütörtökön.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
11:10

Nem lesz elég Európa megmentéséhez az amerikai beavatkozás

A legnagyobb idegenforgalmat lebonyolító dél-európai országokon nem segíthet az, ha a megfelelő járványügyi igazolással rendelkező amerikai turisták beutazási engedélyt kapnak az EU-ba, ahogy azt az Európai Bizottság megígérte. Amire szükségük lenne, azzal viszont a dolgok jelenlegi állása alapján komoly gond lehet.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
04.
20:08

Draghi: az uniós zöldigazolvány június második felétől lép életbe

Világos és egyszerű szabályokra van szükség az európai és nemzetközi idegenforgalom újraindítására Mario Draghi olasz miniszterelnök szerint, aki az európai zöldigazolvány június második felétől számított életbe léptetését jelentette be a G20 országcsoport turisztikai minisztereinek tanácskozását követően Rómában kedden - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
30.
17:20

Törvény szabályozná az olasz gyerekek okostelefon-használatát

Szigorúan korlátoznák a 12 éven aluli gyerekek okostelefon- és tablethasználatát egy olasz törvényjavaslat szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
28.
18:04

Az olasz felsőház elvetette az egészségügyi miniszter elleni bizalmatlansági indítványt

A római szenátus elvetette az egészségügyi miniszter, Roberto Speranza elleni bizalmatlansági indítványt szerdán, amelyet az egyedüli ellenzéki erő, az Olasz Testvérek (FdI) jobboldali párt kezdeményezett, miközben a többi jobboldali párt vizsgálóbizottság felállítását szorgalmazta - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
26.
20:55

Indiai mutáns: "ami Angliába eljutott, Magyarországra is el fog"

Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos felelőtlenségnek tartja a kormánynak azt a döntését, hogy mindenféle kontroll nélkül engedte azt a „népünnepélyt”, ami a hétvégi terasznyitással kialakult.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
25.
17:15

Összeállt az olasz gazdasági helyreállítási program

Digitális és zöldpolitikai "forradalmat" ígér a Mario Draghi közgazdász miniszterelnök vezetésével összeállított több mint kétszáz milliárd eurós gazdasági helyreállítási program, amelynek részletei vasárnap kerültek nyilvánosságra - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter