olimpia_2016

01.
06.
11:55

Kóbor macskák és penészszag a riói olimpiai stadionban

Alig néhány hónap alatt borzalmas állapotba került a riói olimpiai stadion, amelynek felkészítésére 600 millió dollárt költöttek. A kormány és a játékok szervezői egymást hibáztatják a létesítmény lerohadásáért.

Szerző(k): Napi.hu
12.
16.
09:26

Összekaparta a pénzt a kormány a riói jutalmakra

A kormány több mint 483 millió forintot különített el az augusztusi olimpián és a szeptemberi paralimpián kimagasló eredményeket elért sportolók jutalmának biztosítására.

Szerző(k): Inforádió, MTI
10.
24.
11:04

Rettenetes bukás lehetett az idei olimpia

Gazdasági előnyök helyett tízmilliárd dollárt bukhatott Rio az idei olimpiával, ami még inkább a csőd felé lökte a Standard & Poor’s által már a záróünnepség után jelentősen leminősített várost - értesült a Világgazdaság.

Szerző(k): Napi.hu
10.
10.
18:01

Belebukott a riói szereplésbe a Magyar Olimpiai Bizottság

A MOB sikeres riói szereplésről beszélt. A nyolc arany önmagában nem is kevés, de a kormány, elsősorban Orbán Viktor miniszterelnök hiányolta a hatékonyságot. Szimbolikus, rögtön az alkotmánymódosítás után terjesztették a parlament elé.

Szerző(k): Index.hu
08.
28.
08:03

Ennyit ér egy amerikai arany

Az Egyesült Államok egyik legsikeresebb olimpiáján szerepelt Rióban, és az érmesek több forrásból is részesülnek pénzjutalomban. Így fordulhat elő például, hogy két birkózóbajnok, Kyle Snyder és Helen Maroulis 275 ezer dollárt (75,8 millió forint) kap.

Szerző(k): Inforádió, MTI
08.
21.
16:13

Usain Bolt egy csapatban Hosszú Katinkával és Kozák Danutával

Kiválasztották a riói olimpiai legjobb versenyzőit. Az elitben a két magyar triplázó.

Szerző(k): Napi.hu
08.
21.
15:00

Belerokkanhatnak a japánok a 2020-as olimpiába

Hiába adhat némi lendületet a japán gazdaságnak a felkészülés a 2020-as nyári olimpia megrendezésére, az ugrást zuhanás követheti, rossz esetben súlyos következményekkel. Az előkészületek máris túl vannak néhány méretes botrányon.

Szerző(k): Napi.hu
08.
21.
11:18

Egymilliárd a riói magyar sportolóknak - Mennyi Hosszú Katinka vagy Kozák Danuta havi fixe?

Ha az előző olimpii óta eltelt időszakra vetítjük a riói magyar bajnokoknak járó bónuszt, akkor Hosszú Katinkánál havi 2,8 millió forint jön ki, Kozák Danuta jutalma pedig havi 2 millió.

Szerző(k): Napi.hu
08.
21.
10:03

Ez lesz az olimpia utolsó napján

A vasárnapi lesz a riói olimpia utolsó versenynapja, amelyen férfi maratonfutásban Csere Gáspár és Józsa Gábor, hegyikerékpárban pedig Parti András lesz érdekelt magyar részről. A zárónapon 12 számban osztanak még érmet, a játékokat befejező záróünnepségre pedig karneváli hangulatot ígérnek a szervezők.

Szerző(k): MTI
08.
21.
09:07

Gyilkos versenyben van Budapest a 2024-es olimpiáért

A NOB figyelmeztette a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére aspiráló városok küldöttségeit, hogy a szabályokat áthágva, túl vehemensen lobbiztak városuk mellett Rióban. Ez mindent elmond arról a durva licitről, amelybe a magyar sportdiplomácia is beszállt.

Szerző(k): Napi.hu