oltás

04.
21.
18:52

Ingyen autópálya-használatot adnak az oltásért cserébe

Észak-Macedónia viszonozni kívánta, hogy Szerbia koronavírus-oltásokat adott át az országnak, illetve beoltottak ottani állampolgárokat is Szerbiában. Az autópálya-használat csúcsidejére adnak kedvezményt a szerb autósoknak.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
21.
18:26

Az EU egyelőre nem rendel több Astra- és Janssen-oltóanyagot

Az Európai Unió várhatóan nem tart igényt az AstraZeneca és Johnson & Johnson gyógyszergyárakkal kötött szerződések záradékában lehetőségként szereplő további, összesen 300 millió pótlólagos adag koronavírus elleni vakcinára, a kieső dózisokat az EU a Pfizer/BioNTech vállalat oltóanyagával kívánja pótolni - közölte az Európai Bizottság illetékes szóvivője a Reuters hírügynökséggel.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
17:23

Már itt van az egydózisos Szputnyik-oltás!

Oroszországban május végén engedélyt kaphat a Szputnyik V koronavírus-vakcina egydózisos változata - jelentette be Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
12:13

A gyártó szerint minden mutációtól véd a Szputnyik V.

Az új koronavírus minden eddig ismertté vált mutációjával szemben védelmet nyújt a Szputnyik V vakcina - jelentette ki Alekszandr Gincburg, az oltóanyagot kidolgozó Gamaleja Intézet igazgatója a vesti.ru-nak adott interjújában az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
21.
10:29

Új oltási rendszert tesztelnek Magyarországon, amivel időpontot lehet foglalni

Internetes foglalási rendszert tesztelnek az oltópontokon, hogy felgyorsítsák a vakcinációs kampányt.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
21.
10:03

Válogatás nélkül beoltana minden 45 év felettit a kormány

Rengeteg vakcina érkezik jövő hétfőn Magyarországra, viszont már a regisztrált lakosság legnagyobb részét beoltották, így új fokozatra kapcsol a kormány. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK) levélben fordult a háziorvosokhoz, hogy tömeges oltási napokra irányítsanak minél több embert. Bár azt tagadják, hogy fejpénzt ígérnek a Sinopharm-vakcinákat felvevőkre, de leginkább ezeket próbálnák eloltani a következő hetekben. Csakhogy a lakosság nem igazán kérne ebből a készítményből.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
20.
22:05

Pfizer-oltás: egyeseknek lemondták az időpontját, megszólalt a kormányhivatal

A 24.hu több budapesti olvasója is jelezte kedden, hogy bocsánatkérően, magyarázkodva hívta fel a háziorvosa azzal, hogy meglévő időpontja ellenére mégsem tudja beoltani, mert a fővárosi kormányhivataltól nem kaptak Pfizer-vakcinát. A hivatal ezzel szemben egész mást állít.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
20.
21:52

Feloldják a kijárási tilalmat Hollandiában

Hollandiában jövő szerdától kezdve a kormány lazítja a koronavírus-járvány terjedését lassítani hivatott korlátozó intézkedéseket, egyebek között megszűnik a három hónapja érvényben lévő kijárási tilalom, és megnyitnak a vendéglátóipari egységek teraszai is.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
20.
20:15

Kínai vakcina: pénzjutalmat kapnak a háziorvosok, ha találnak bárkit, aki felvegye

Kedd reggel több budapesti háziorvostól érkezett jelzés a Telexhez, hogy oltási kampányt indítana a kormány a kínai Sinopharm-vakcinával. Hétfő délután kapták a levelet, amely szerint keddig fel kell mérniük, hány embert tudnak a praxisukban beoltani vagy oltópontra irányítani. A Sinopharm-oltásért már pénzt is felajánlottak ebben a hétfői levélben – a nem sokkal később érkezett, Pfizer-vakcinás oltásról szólóban ilyen ösztönző nem szerepel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
20.
18:12

Jó hírt közölt a Johnson-vakcináról az Európai Gyógyszerügynökség

Az európai gyógyszerfelügyelet közölte, hogy felfüggeszti a használatra való korlátozást, vagyis mostantól az EU-ban is beadhatják a Johnson & Johnson vakcináját, de azt is jelezték, hogy lehetséges kapcsolat a beadása és ritka vérrögképződési esetek között. A szervezet hangsúlyozta, hogy az oltás előnyei összességében meghaladják a kockázatokat. Nagyon ritkán okozott veszélyes tüneteket, az Egyesült Államokban kilenc oltási reakciós esetnél csak egy érintett halt meg.

Szerző(k): Szabó Dániel