oltás

04.
15.
21:48

Új fejlemény Szputnyik-ügyben Szlovákiában

Megfelelőnek bizonyult a Szlovák Tudományos Akadémia (SAV) orvosbiológiai központjának összes tesztjén a Szputnyik V vakcina - jelentette be Igor Matovic szlovák kormányfőhelyettes. A szlovákiai orosz vakcinaszállítmányt magyarországi labor is segít bevizsgálni.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
17:28

Ultimátumot kapott a lengyel kormány

A lengyel vállalkozók szövetsége nyomatékosan kérte a varsói kormányt, hogy április 30. után oldják fel a cégekre vonatkozó járványügyi korlátozásokat, mert enélkül kénytelenek lesznek elbocsátani a dolgozóikat.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
15.
15:15

Koronavírus: Brüsszel a belga jog alapján perelheti be az AstraZenecát

Az AstraZeneca és az Európai Unió közötti konfliktus egyik oka a korábbi megállapodásuk értelmezéséből fakadó eltérés - vélik a Taylor Wessing Budapest ügyvédi iroda szakértői.

Szerző(k): Domokos László
04.
15.
14:29

Beoltották Ursula von der Leyent

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is megkapta az első adag koronavírus elleni vakcinát - írta ki a politikus a Twitter oldalára.

Szerző(k): Szász Péter
04.
15.
12:53

Koronavírus: tudhatja a munkáltató, hogy be vagyunk-e oltva?

A járványhelyzet szükségessé teheti a cégek számára, hogy tisztában legyenek azzal, védettek-e már kollégáik a koronavírussal szemben. Az ehhez kapcsolódó személyes adatokat különös körültekintéssel kell kezelni, mert a jogellenes eljárás több millió forint bírsággal is járhat - hívta fel a figyelmet a Bán és Karika Ügyvédi Társulás.

Szerző(k): Domokos László
04.
15.
09:03

Koronavírus: 256 új áldozatot követelt a járvány, csökken a nyomás a kórházakon

Csütörtök reggelre 5307 új fertőzöttet azonosítottak, tovább 256 életet követelt a járvány 24 óra alatt. Több mint 500 fővel kevesebben vannak kórházban, közel ötvennel csökkent a lélegeztetőn lévők száma.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
15.
08:18

Ipsos: a magyarok 42 százaléka még nem oltatná be magát

A kutatási számok alapján a lakosság egyre jobban nyit a védőoltások irányába: már majdnem 60 százalék oltatná magát, de a fiatalok ódzkodnak ettől.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
15.
07:31

Megkezdődött Szerbiában a Szputnyik-vakcinák gyártása

A belgrádi Torlak Intézetben megkezdődött a Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyag előállítása.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
14.
21:20

A letteknek is, a cseheknek is jól jönne a dánoknál betiltott vakcinakészlet

Lettország kész átvenni a brit-svéd gyártású AstraZeneca gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagkészletét,amiről Dánia korábban lemondott - közölte Daniels Pavluts lett egészségügyi miniszter. Az MTI híradása szerint aa lettek mellett Csehország is jelezte: a Dániában leállított oltóanyagot, akár mind a 2,4 millió adagot megvennék.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
14.
18:30

Még alakulóban van a koronavírus elleni új "csodaszer", de az oltáskoktél még nagyobb védettséget jelenthet

A kényszerhelyzeteken túl, amikor az oltások hiánya miatt választották azt a lehetőséget, hogy az első és a második dózis más-más gyártó vakcinája volt, brit kutatók már tesztelik az oltások tudatos keverését. Ez a gyakorlat, legalábbis elméletileg, jobb védettséget adhat a koronavírus újabb támadásával szemben.

Szerző(k): Komócsin Sándor