oltás

05.
16.
16:16

Valamit nagyon elbaltázott az EU, pedig nem kellett volna

Az Európai Unió valahogy nem tud jól kijönni a koronavírus-vakcinák beszerzésének és elosztásának ügyéből annak ellenére, hogy óriási exportot bonyolít le oltásokból, miközben hosszabb távon saját tagállamait is jól ellátja. Csakhogy nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
16.
13:16

Aki Szputnyikot szeretne, az még most jelentkezzen oltásra, az utolsó szállítmányt vitték ki a kórházakba

A 16-18 évesek több mint 50 százaléka regisztrált a koronavírus-elleni vakcinára, az oltások beadása jelenleg is tart - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap a közmédiának.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
15.
22:36

Horvátországban megvan az egymillió beoltott

Megvan az egymillió beoltott Horvátországban - közölte Twitter-oldalán Andrej Plenkovic kormányfő szombaton.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
15.
20:02

Még mindig nagyon sok oltásellenes van Európában

A felnőtt lakosság negyede tudatosan elzárkózik attól, hogy felvegye a Covid-19 elleni oltást.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
15.
19:20

Szlávik örül a fiatalok oltási lelkesedésének

Kedvező, hogy sok 16-18 éves fiatal is hajlandó beoltatni magát a koronavírus ellen, hiszen ezzel ők is részei lesznek az "össznépi védettségnek" - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
15.
08:07

A magyarok nem oltatnának koronavírus ellen, ha fizetnének érte

Szerbiában már biztosan, de a világ más országaiban is felmerült, hogy pénzt adnak azoknak, akik beadatják maguknak a koronavírus elleni védőoltást. Magyarországon viszont az emberek 60 százaléka szerint nem szabadna ezzel motiválni senkit, de minden tizedik ember 100 ezer forintot sem sajnálna, ha ez a nyájimmunitás ára - derül ki a Napi.hu és a Puzlus Kutató legújabb reprezentatív közvélemény-kutatásából.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
14.
19:13

Komoly gonddal néznek szembe a Covid elleni harc mintaállamai

A világon volt néhány olyan hely, főleg az ázsiai-csendes óceáni térségben, amelyek sikeresen vették fel a harcot a koronavírus ellen, gyakorlatilag kiirtva a kórokozót határaikon belül. Most ezek az országok komoly próbatétel előtt állnak, újra be kellene csatlakozniuk a világ vérkeringésébe, úgy hogy ott közben még mindig vidáman kering a vírus.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
14.
15:39

Van olyan cég, ahova csak beoltottakat vesznek fel

Az egyik legnagyobb amerikai légitársaság, a Delta Air Lines minden új belépő alkalmazottól kérni fogja az oltási igazolást, ennek hiányában nem veszik fel az illetőt a vezérigazgató nyilatkozata szerint. A már ott dolgozókat nem kötelezik az oltás felvételére, de előfordulhat, hogy például nemzetközi járatokon nem teljesíthetnek szolgálatot - írja az Airportal.

Szerző(k): Szász Péter
05.
14.
14:22

Újabb támadás indult az orosz oltás ellen

Nem ért véget az orosz Szputnyik V koronavírus-oltás kálváriája, újabb botrány bontakozik ki, miután kutatók nyílt levélben kérdőjelezik meg a vakcináról nyilvánosságra hozott kutatási eredményeket. A fejlesztők válaszai alapján úgy tűnik, valahogy az oroszok nem tudják kellő precizitással dokumentálni a munkájukat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
14.
13:30

Jó hír érkezett Németországból

Új rekordot felállítva egy nap alatt több mint 1,3 millió embernek adták be az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott betegségtől (Covid-19) védő oltást Németországban - jelentette be Jens Spahn egészségügyi miniszter.

Szerző(k): Domokos László