oltás

05.
14.
13:15

Meghökkentő dolog derült ki a Pfizer oltásáról

Három és félszer magasabb volt a Sars-CoV-2 vírus elleni antitestek mennyisége azoknál a 80 éven felüli embereknél, akik három-négy helyett 12 hét után kapták meg a Pfizer/BioNTech-vakcina második adagját - derült ki a Birminghami Egyetem és az angliai közegészségügyi szolgálat (Public Health England, PHE) kutatóinak közös tanulmányából.

Szerző(k): Domokos László
05.
14.
12:30

Friss adatok az mRNS-vakcinákról: hamarosan elhagyhatjuk a maszkokat?

Amerikában a beoltottak elhagyhatják a maszkviselést a mindennapok során - adta hírül Kemenesi Gábor virológus a Facebookon. A virológus szerint végre van elég bizonyíték arra, hogy az mRNS oltóanyagok esetében a teljes vakcinációt követően 1 százaléknál kevesebb az esély a megfertőződésre.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
14.
11:55

Koronavírus: ennyi magyar hajlandó beoltani magát - friss számok érkeztek

Bár az oltási hajlandóság magas a magyarok körében, a mutatók nem javultak tovább - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb felméréséből.

Szerző(k): Domokos László
05.
14.
09:29

Megvan a 4,5 milliomodik beoltott

Már 4,5 millió ember kapta meg az első koronavírus elleni vakcináját - jelentette be Orbán Viktor a Facebookon.

Szerző(k): Szász Péter
05.
14.
08:50

Meddig kell még maszkot hordani?

A szerb szakemberek között némi vita van arról, mikor érheti el a társadalom a nyájimmunitást a koronavírussal szemben, ám hogy meddig kell maszkot hordani, az nem kétséges.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
14.
08:30

Orbán Viktor: hetente 150 ezer ember kérhet Pfizert

Jobb állapotban jöhet ki Magyarország a válságból, mint ahogy belement – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a hazai oltási program komoly versenyelőnyt jelent az országnak, aminek óriási támaszát jelenti a gazdaság újraindítását célzó 2022-es költségvetés.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
13.
22:46

Már letölthető a védettségi igazolás mobilos appja

Csütörtökön élesedett az oltási védettségi igazolás mobilos alkalmazása, a Google Playben és az App Store-ban is meg lehet már találni - vette észre a Telex.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
13.
19:48

Gyorsít a lazítási versenyben a lengyel kormány is

A lengyel kormány felgyorsítja a lazításokat a járvány miatt bevezetett szabályokon, ami azt jelenti, hogy a hasonló magyar intézkedéseket legfeljebb néhány hét késéssel követik.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
13.
19:23

Koronavírus: egy szombathelyi férfi egy helyett hat adag oltást kapott

Tévedésből egy helyett hat adag Pfizer vakcinát kapott egy szombathelyi férfi. Egy napig megfigyelésre kórházba került - hangzott el az RTL Híradóban. A virológus szerint okozhat hevesebb tüneteket, de nem veszélyes, ha valaki több adag vakcinát kap.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
13.
15:24

Az AstraZeneca újabb "mellékhatása", romló bizalom

Nem maradt hatás nélküli az európaiakra, hogy az AstraZeneca koronavírus-oltásának felhasználását több európai uniós tagállam is felfüggesztette. Ami azt illeti, elég riasztó az ügy újabb "mellékhatása".

Szerző(k): Komócsin Sándor