opec

06.
11.
17:14

Nemzetközi Energiaügynökség: már növelni kell az olajtermelést

A világ olajkereslete 2022 végére eléri a krízis előtti szintet a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) pénteken publikált legfrissebb prognózisa alapján - írta az MTI.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
19.
16:01

Esik a kőolajár

Két százalékot meghaladó mértékben esett a kőolaj világpiaci ára szerda kora délutánra - közölte a Reuters-re és a Tassz-ra hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
28.
19:55

Emelkedésnek indultak a világpiaci olajárak

Közel egy százalékkal emelkedtek a világpiaci olajárak szerdán a globális kereslet fellendülését valószínűsítő előrejelzésekre - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
13.
18:42

Nagyobb olajkereslettel számol az OPEC

Az OPEC feljavította az idei globális olajkeresletre vonatkozó előrejelzését azokra a reményekre, hogy sikerül visszaszorítani a koronavírus-járványt és ezzel megnő a kőolaj iránti igény - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
01.
21:40

Megint nőtt az olajár, pedig most növelik a termelést

Több mint 2,5 százalékkal nőtt az olajár az OPEC korábbi termelésvisszafogásának fokozatos feloldásának hírére - írta meg a Reutersre hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
01.
17:14

Az olajkartell csapására számítanak

Az olajárak csütörtökön emelkedésnek indultak, miután az Egyesült Államokból és az európai gazdaságokból is jó adatok érkeztek, de a legnagyobb lökést az OPEC és szövetségesei újra egyeztetnek a kitermelés mennyiségéről.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
09.
07:08

Csatát nyert a rafinált "hadvezér" az olajháborúban, horror árak jöhetnek

Szaúd-Arábia hazárdjátékba kezdett a világ olajpiacán arra számítva, hogy az amerikai olajpala-kitermelők nem állnak talpra egyhamar a gazdasági válság okozta gondjaikból. Ha így lesz, akkor az autósoknak fel kell készülniük arra, hogy nagyon-nagyon régen nem látott magasságba nő az üzemanyagok ára.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
07.
18:40

Nagyon úgy tűnik, hogy tovább drágulnak az üzemanyagok

Üzemanyagár-emelkedésre számít a Holtankoljak, miután az OPEC-országok alig emelik termelésüket és a forint is gyengült a dollárhoz képest.

Szerző(k): Szász Péter
03.
04.
18:28

Visszavág az OPEC, jelentősen drágulhat a benzin

Az OPEC és szövetségesei megállapodtak abban, hogy egy hónappal - vagyis áprilisra is - meghosszabbítják a csökkentett olajkitermelésre tett vállalásaikat. Kisebb mentességet kapott Oroszország és Kazahsztán - tudta meg a Reuters. A hírügynökség forrásai szerint a koronavírus-járvány mellett tapasztalható keresletnövekedés dacára is törékeny az árfolyam.

Szerző(k): Szabó Dániel
02.
10.
15:47

Ha ez bejön, hihetetlen olajárak és benzinárak lesznek

A hedge-fundok véleménye szerint az eddigi olajdrágulás nem fog megállni, és sokéves csúcsokra emelkedhet az árfolyam hamarosan. Az emelkedő árak ellenére nem lesz olyan egyszerű felfuttatni a termelést.

Szerző(k): Lovas-Romváry András