operatív_törzs

04.
19.
12:04

Mindegyik vakcinából szükség lehet harmadik oltásra

Nem érdemes tesztelni, hatott-e a vakcina, és annak sem szabad félvállról vennie a védelmi intézkedéseket, akinek sok az antitestje. Ha elhúzódik a járvány, minden vakcinából szükség lehet harmadik adagra is. Ha beteg egy gyerek, semmiképpen se küldjék közösségbe - figyelmeztetett az országos tisztifőorvos.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
16.
12:39

Müller Cecília: senki ne reménykedjen abban, hogy mások beoltása megvédi a fertőzéstől

Valamennyi járványügyi adat azt mutatja, hogy a harmadik hullám tetején állunk, a szennyvízadatok szerint a fertőzöttek száma még legalább egy hétig a mostani szinten fog mozogni - mondta Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs mai tájékoztatóján.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
15.
13:56

Maruzsa Zoltán elmondta, miért az alsó tagozattal nyitnak az iskolák

A javuló járványügyi adatok és a köznevelésben dolgozók, valamint a lakosság oltásának előrehaladása tette lehetővé az óvatos iskolai, óvodai nyitást - mondta Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az operatív törzs mai tájékoztatóján. Hozzátette, a korábban bevezetett intézkedések, hőmérsékletmérés, fertőtlenítés, most is érvényben lesznek.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
15.
09:03

Koronavírus: 256 új áldozatot követelt a járvány, csökken a nyomás a kórházakon

Csütörtök reggelre 5307 új fertőzöttet azonosítottak, tovább 256 életet követelt a járvány 24 óra alatt. Több mint 500 fővel kevesebben vannak kórházban, közel ötvennel csökkent a lélegeztetőn lévők száma.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
14.
19:16

Világszínvonalú műtüdő érkezett a szegedi egyetemi klinikára

Fontos lélegeztetési segédeszköz, egy műtűdő érkezett a Szegedi Tudományegyetemre. A dél-alföldi régióban első ECMO (teljes nevén extra corporális, vagyis testen kívüli membrán oxigenátor) készülékkel a Covid-járvány legyőzését követően számos területen lehet életmentő beavatkozásokat elvégezni, így például csecsemőket is megmenthetnek az SZTE szakorvosai - derül ki az intézmény közleményéből.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
14.
13:06

Operatív törzs: heti szinten 27 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma

Hosszú idő után csökkent az aktív fertőzöttek száma - mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
13.
13:38

Müller Cecília: most már biztos, hogy tetőzik a harmadik hullám

A 4,11 millió regisztrált 64 százalékát már beoltották Magyarországon, az oltásra jelentkezett 60 évesnél fiatalabbak közül is 800 ezeren már megkapták az oltást. Már biztos, hogy tetőzik a járvány 3. hulláma. A brit mutáns rendkívül rosszindulatú, nagyon gyorsan tönkreteszi a tüdőt és más szerveket is, ezért nagyon sok az elhunyt - hangzott el az operatív törzs mai tájékoztatóján.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
12.
12:43

Nem bírtak magukkal a magyarok: házibulikat, diszkókat zárt be a rendőrség

Számos bulit a rendőrségnek kellett a hétvégén feloszlatnia. Holnap érkezik a Janssen vakcinája, és jön csaknem 250 ezer adag Pfizer is. A harmadik hullám tetőzött, de sajnos magas szinten.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
09.
09:52

Koronavírus: megérkeztek a friss magyar adatok

Az operatív törzs ismertette az április 9-i számokat koronavirus.gov.hu oldalon

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
08.
15:06

Április 19-ig biztosan maradnak a védelmi intézkedések Magyarországon

A kormány április 19-éig meghosszabbította a védelmi intézkedéseket az operatív törzs javaslatára - közölte Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón csütörtökön az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel