optimizmus

06.
17.
19:23

Új adók hűthetik majd a nagy optimizmust

A pesszimizmus enyhült egy kicsit, de mindenki nagyon ideges és rettenetesen félnek egy esetleges második hullámtól a Bank of America alapkezelői felmérése szerint. Így minden adott a további emelkedéshez tőzsdéken. Rövidebb ellátási láncokat és új adókat várnak a járvány után.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
01.
09.
15:36

Itt egy csomó jel, ami miatt aggódni kell

Csak minimális botlást hozott eddig az amerikai tőzsdéken az Iránnal élesedő konfliktus. A részvényárfolyamok a csúcson - van sok jel azonban, ami arra utal, hogy kockázatossá vált az emelkedés.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
07.
03.
13:55

Kiakadtak a brit cégvezetők a brexit miatt

A brit üzleti szektor most már türelme végére jutott, mivel a brit EU-tagság megszűnési folyamatának eddigi két évében sem születtek válaszok olyan alapvető kérdésekre, amelyek a vállalati versenyképességet és milliók puszta megélhetését érintik - áll a Brit Kereskedelmi Kamarák (BCC) kedden ismertetett állásfoglalásában.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
28.
07:32

Vallottak a magyar fiatalok, hogy mire vágynak

Felmérés készült a legfiatalabbak pénzügyi szokásairól, amelyből kiderül, hogy 40 százalék bízik abban, hogy jobb életkörülményei lesznek. A gazdag országokban ebben már nem olyan biztosak.

Szerző(k): Szabó Dániel
02.
11.
13:20

Optimisták maradtak az amerikaiak

A Wall Street vezető szakértői összességében továbbra is derűlátóan ítélik meg az amerikai gazdaság kilátásait. Szerintük az egyre javuló makrogazdasági adatok alapján a Fed idén 3-4 kamatemelést hajt végre.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
12.
12.
08:19

Optimista az ENSZ: hat éve nem látott növekedést várnak

A globális gazdaság 2011 óta a legnagyobb ütemben, mintegy 3 százalékkal nő az idén - áll az ENSZ-nek a világgazdaság helyzetéről és kilátásáról szóló, hétfő este ismertetett éves jelentésében.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
11.
06.
11:14

Már látják a gondokat az európai vállalatok

Tizenhét éve nem volt ilyen jó a gazdasági klíma az eurózónában - mutatja az ifo felmérése.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
16.
15:22

Amerika jókedvű

Emelkedéssel nyitottak csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

Szerző(k): Domokos László
03.
16.
12:30

\"Elnök úr! Hagyja már abba!\"

Az amerikai cégek pénzügyi vezetői nagyon szeretnék, ha Donald Trump abbahagyná már az állandó tweetelést. Az elnök a hektikus megnyilvánulásaival szerintük csak fokozza a gazdasági élet kiszámíthatatlanságát.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
02.
27.
19:35

Ezért irigyelhetjük a szlovákokat

A szlovákok már magasról tesznek a világ bajaira kezdve a közel-keleten dúló háborúktól a terrorveszélyen át a radikális pártok európai előretöréséig. Inkább szórják a pénzüket.

Szerző(k): Barabás Júlia