orbán_viktor

05.
14.
09:29

Megvan a 4,5 milliomodik beoltott

Már 4,5 millió ember kapta meg az első koronavírus elleni vakcináját - jelentette be Orbán Viktor a Facebookon.

Szerző(k): Szász Péter
05.
14.
08:30

Orbán Viktor: hetente 150 ezer ember kérhet Pfizert

Jobb állapotban jöhet ki Magyarország a válságból, mint ahogy belement – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a hazai oltási program komoly versenyelőnyt jelent az országnak, aminek óriási támaszát jelenti a gazdaság újraindítását célzó 2022-es költségvetés.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
14.
07:08

A finn párhuzam most is passzol Paks II-re, csak nem úgy, ahogy a kormány remélte

A finn Hanhikivi 1 atomerőművet az oroszok építenék, ugyanúgy mint Pakson. Időben, méretben, típusban van hasonlóság, erre korábban a magyar kormányfő is felhívta a figyelmet, de a két projekt közti párhuzam most éppen ahhoz adhat értelmezési mezőt, hogy miért kellett Fichtinger Gyulának, az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) vezetőjének hirtelen távoznia.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
13.
10:08

Orbán Viktor a Karmelitában fogadta Karikó Katalint

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel a Karmelita kolostorban fogadta Karikó Katalin kutatóbiológust, biokémikust, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatóját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
11.
18:22

Orbán Viktor és Áder János is részvétét fejezte ki Vlagyimir Putyinnak a kazanyi iskolai lövöldözés miatt

Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök is részvétét nyilvánította Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a kazanyi iskolában kedden történt fegyveres támadás miatt - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
11.
18:04

Montenegróba is lehet utazni magyar védettségi igazolvánnyal

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár, a megbeszélés fő témái közül kiemelve a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerését, ami nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
11.
09:13

Rossznak és nem támogathatónak nevezte a kormány uniós terveit az EB (frissítés)

Magyarország már jelezte, hogy az 5800 milliárd forintos uniós helyreállítási alap hitelrészéről lemond. Az EU-s forrás esetében az Európai Bizottság jelezte, hogy a magyar terveket annyira rossznak tartják, hogy ebben a formában nem fogják támogatni. Korábban Orbán Viktor azzal érvelt, hogy nem akar a kormány adósságot növelni. Frissítés: Gulyás Gergely kancelláriaminiszter egyik állítás sem igaz ezekből.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
11.
07:19

Berlinből erősen kritizálják a kormányt az uniós Kína elleni fellépés vétózása miatt

Erősen bírálta Heiko Maas német külügyminiszter hétfőn a magyar kormányt a "teljesen érthetetlen" döntéséért, amellyel blokkolta azt az uniós nyilatkozatot, amelyben Pekinget a hongkongi demokrácia elleni fellépés miatt kritizálták volna. A magyar vétó miatt az Európai Unió nem hozhatta meg az egyhangú döntéshez kötött nyilatkozatot.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
08.
13:47

Az EU-ban lesöpörték a magyar-lengyel aggályokat és a vétófenyegetést

Hiába mondott újabb nemet a magyar–lengyel tengely, az Európai Unió nem vette figyelembe az aggodalmaikat. A most zajló uniós csúcs közös nyilatkozatában végül háromszor is szerepel a kifogásolt gender szó, ami csúnya presztízsveszteség a közép-európai párosnak - írja az Index.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
08.
11:35

Orbán Viktor az újranyitásról beszélt

Az oltáson múlik, hogy mikor indíthatjuk újra a gazdaságainkat - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Portóban, az Európai Unió szociális csúcstalálkozójának első munkanapját követően a közösségi oldalán szombaton közzétett videóban. Örül, hogy a Sinopharm-vakcina is vészhelyzeti engedélyt kapott a WHO-tól.

Szerző(k): Szabó Dániel