orbán_viktor

05.
17.
09:18

Előrejelzést adott Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszerelnök a Fidesz-KDNP frakciószövetség tagjaival ismertette a kormányra váró feladatokat.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
16.
14:58

Választott az Országgyűlés: Orbán Viktor már esküt is tett

Újra miniszterelnökké választotta Orbán Viktort az Országgyűlés hétfőn - írja az MTI.

Szerző(k): Tér Diána
05.
16.
11:38

Németország borítja az uniós olajembargót, külön tiltást vezetnek be

Németország azt tervezi, hogy az év végéig leállítja az orosz kőolaj importját, még akkor is, ha az Európai Unió a következő szankciócsomagjában nem tud megállapodni egy uniós szintű tilalomról - tudta meg a Bloomberg német kormányzati forrásokból. Még államosításra is készülhet Berlin, hogy kiszorítsa az orosz Rosznyeftet. A magyar alkupozíciót is boríthatja a német lépés.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
13.
14:15

Papp Károly vezeti mostantól a nemzetbiztonsági szolgálatot

Az újonnan kinevezett nemezbiztonsági vezető államtitkári rangban fogja ellátni a feladatát, amit a kormányzati kommunikáció közlése szerint a biztonság fokozása érdekében kell újragondolni.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
13.
13:32

Megvan az új kormány végleges névsora

Orbán Viktor miniszterelnök a köztársasági elnök felkérésének eleget téve lefolytatta konzultációit a kormányalakításról, és megállapodott leendő kormányának minisztereivel a következő négy év közös munkájáról - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken.

Szerző(k): Szász Péter
05.
12.
18:07

V. Orbán-kormány: lesz itt építési, gazdaságfejlesztési, uniós és innovációs minisztérium, minek ide egészségügyi és oktatási?

Orbán Viktor ötödik kormányában lesznek új tárcavezetők is, Lázár János az atv.hu forrásai szerint egy építésügyi központú minisztériumot vezethet, Navracsics Tibor egy uniós/területfejlesztésit, Nagy Márton gazdaságfejlesztési súlypontút, Szalay-Bobrovniczky Kristóf a honvédelmit, Csák János pedig egy humán innovációs minisztériumot.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
11.
16:42

Orbán Viktor rengeteg minisztert cserélhet le

A Miniszterelnöki Sajtóiroda árulkodó közleményt adott ki arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kikkel egyeztetett az új kormány megalakításáról. Rengeteg új miniszter lehet a megalakuló kabinetben.o

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
11.
13:25

Ők lehetnek az V. Orbán-kormány miniszterei

Pénteken nyújthatják be a parlamentnek a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényt az Azonnali.hu információi szerint. Egy mai eseményen pedig vélhetően már az új kabinet tagjai vettek részt.

Szerző(k): Domokos László
05.
11.
10:45

Politico: pénzt adna az EU a magyar kormányak az olajembargó támogatásáért cserébe

Ez európai döntéshozók mérlegelik, hogy pénzügyi támogatást adjanak Magyarországnak az orosz olajimport kiváltásához szükséges technikai feltételek megteremtésére. Az orosz olaj embargójának támogatásáért cserébe nem terveznek engedni Budapest és Brüsszel jogállamisági vitájában.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
10.
21:24

Orbán Viktor pénteki nyilatkozata miatt bekérették a horvát külügybe a zágrábi magyar nagykövetet

Bekérették a horvát külügyminisztériumba Magyarország zágrábi nagykövetét kedden, hogy adjon magyarázatot Orbán Viktor miniszterelnök azon kijelentésére, miszerint "Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el tőle" - jelentette a Hina horvát hírügynökség az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita