orbán_viktor

05.
07.
08:35

Az oroszoktól visszavásárolt Mol-részvények magyar egyetembe tételét védte Orbán Viktor

A korábbi szociálliberális kormány és az akkori ellenzéki Fidesz együttesen védte meg a Molt a külföldi felvásárlás lehetőségétől, nem pedig a regnáló miniszterelnök - írta meg Orbán Viktor friss parlamenti válaszának hátterét a Népszava.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
06.
20:55

Orbán Viktor a szlovén miniszterelnökkel tárgyalt

Magyarország és Szlovénia járványügyi védekezéséről, az oltás nélkülözhetetlen szerepéről cserélt eszmét Orbán Viktor magyar és Janez Jansa szlovén miniszterelnök csütörtök este a portugáliai Portóban, ahol másnap mindketten részt vesznek az EU szociális csúcstalálkozóján - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
10:16

A miniszterelnököt segíti, nem indul a választáson az ismert fideszes politikus

Újabb ismert fideszesről, Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselőről derült ki, hogy várhatóan nem indul egyéniben. Helyette Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadója lehet, aki az előző kampányban froclizta.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
06.
07:08

Magyarországon ezeket az intézkedéseket akarják 5 millió oltottnál

Orbán Viktor miniszterelnök a vakcinakampány ütemével párhuzamos pályára állította a járványügyi szigorítások lazítását, így kérdés, hogy mi jöhet a következő mérföldkövet jelentő 5 milliós küszöbnél. A Pulzus Kutató friss felmérése szerint a lakosság 40 százaléka nem ért egyet azzal, hogy az oltottak számához kössék a következő nyitási fázisokat, az emberek tovább lazítanának. A magyarok közel harmada-ötöde hagyna el különböző korlátozásokat: törölnék a kijárási tilalmat, a boltok nyitvatartására vonatkozó szabályokat, engednék a koncertre és uszodába járást az oltottaknak.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
05.
08:59

"Nézze meg a tévében, fáradtnak néz ki, pihenésre lenne szüksége"

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke elvesztheti a jövő évi választásokat, már amennyiben úgy dönt, hogy a 2022-t követő négy évet pihenéssel akarja tölteni - véli egy neves amerikai szakértő, a magyar közjogi viszonyok jó ismerője.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
04.
18:00

Orbán Viktor elárulta, mi a modellváltó egyetemek küldetése

Orbán Viktor miniszterelnök és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden a modellváltó egyetemeket fenntartó 21 alapítvány kuratóriumi elnökeivel tárgyalt az ITM épületében - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
09:33

Szorgalmazzák a kötelező oltás magyarországi bevezetését

Több orvos szerint is kötelezővé kellene tenni a koronavírus elleni védőoltások beadását, mert így augusztusra véget érhetne a járvány, az egészségügy pedig más betegek ellátására is nagyobb erőforrásokat tudna csoportosítani, ami máshol mentene életeket. Orbán Viktor miniszterelnök egyelőre arról beszélt, hogy ezt nem tartják célravezetőnek, és egy platformon van vele a Társaság a Szabadságjogokért szervezet is.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
01.
20:54

Kiderült, miről beszélt Orbán Viktor és a kínai elnök

Orbán Viktor a héten telefonon egyeztetett Hszi Csin-ping kínai elnökkel és egy Facebook-bejegyzésben bejelentette, hogy Kínába utazik. A bejegyzésből nem derült ki, hogy a miniszterelnök pontosan mikor utazik Kínába, miről fog ott tárgyalni, illetve miről beszéltek most, de a Global Times, a kínai pártlap angol nyelvű kiadása utóbbiról közölt részleteket.

Szerző(k): Szász Péter
04.
30.
08:23

Orbán Viktor: szombat reggeltől él az újabb lazítás

Ma elérhető a négymillió beoltott, ezért az újabb lazítás, amivel újabb szolgáltatások nyílnak meg az igazoltak előtt, szombat reggeltől életbe lépnek – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint biztosan utazhat mindenki aki akar a nyáron, függetlenül attól, hogy milyen vakcinával oltották be.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
29.
22:58

Imázsfilmmel népszerűsíti az oltást a kormány

A vakcinákat népszerűsítő kampányfilmet Orbán Viktor osztotta meg Facebook-oldalán.

Szerző(k): Rácz Gergő