orbán_viktor

05.
10.
12:34

Orbán Viktor Macronnal tárgyalt

A magyar miniszterelnök telefonon beszélt az európai orosz olajembargóról a francia köztársasági elnökkel.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
10.
11:25

Optimisták a franciák: Macron megdolgozza Orbánt?

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke után kedden Emmanuel Macron francia államfővel tárgyal Orbán Viktor az európai olajembargóról. Franciaország Európa-ügyi minisztere úgy véli, hogy van esély az Európai Unió közös olajembargójának elfogadására Oroszországgal szemben.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
09.
21:53

Von der Leyen elárulta, mit gondol az Orbánnal folytatott megbeszélésről

Az Európai Bizottság elnöke Budapesten vacsorázott a magyar kormányfővel, és szűkszavúan, de arról számolt be, hogy volt értelme a találkozónak, ugyanakkor hozzátette: további munkára van szükség. A téma természetesen az Oroszország elleni szankciók és az energiabiztonság volt. Szijjártó Péter külügyminiszter is megerősítette: történt némi előrelépés, de sok dolgot kell még megbeszélni, hogy Magyarország változtasson az álláspontján.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
09.
17:28

Olajembargó: annyira forró a helyzet, hogy von der Leyen ma Budapestre érkezik

Hétfőn délután Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Magyarországra utazik, hogy találkozzon Orbán Viktor miniszterelnökkel és megvitassa az unió újabb, az ukrajnai háború miatt Oroszországgal szemben javasolt, hatodik szankciós csomagjának részleteit, köztük az orosz olajimport tilalmát.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
15:40

Orbán Viktor az orosz-ukrán háborúról posztolt

Mi nem egyik vagy másik háborúzó fél oldalán állunk, mi a béke oldalán állunk - írta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Facebookon.

Szerző(k): Domokos László
05.
06.
17:16

Moszkvából kapott dicséretet Orbán Viktor

Bátor lépés, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem támogatja az orosz energiatermékekre vonatkozó uniós embargót - írta Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese pénteki Telegram-bejegyzésében. Orbánt az orosz ortodox egyház egyik képviselője is megdicsérte, mert nem támogatja egyházi vezetők szankciós listára tételét.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
06.
08:15

Orbán Viktor: öt év és több ezer milliárd forint kellene a magyar energetikai rendszer átalakítására

Fenntartja vétóját a magyar kormány az Oroszországgal szembeni uniós energiaszankcióknál, ez vörös vonal, lévén gazdasági atombombát jelenten Magyarországra nézve – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban. Időben legalább öt év lenne az átállás, papíron megvan ehhez a pénz az EU-tól, ha odaadják - tette hozzá Orbán. Az új kormányban nagy szerkezeti változások, sok új ember lesz.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
04.
11:59

Brüsszel haladékot adott Magyarországnak az orosz energiatilalomnál, de a kormánynak ez kevés

Az Európai Bizottság előterjesztette a javaslatát, hogy teljesen tiltsa be az EU az orosz olajimportot. Még kedden is vonakodott Magyarország és Szlovákia, hogy támogassa a tilalom bevezetését. Végül a Napi.hu-nak nyilatkozó brüsszeli tisztviselők szerint a kompromisszum egyfajta szégyenpad is lett, de egy plusz év haladékot kaphat a két ország. Budapest egyelőre nem elégedett a szankciós javaslattal.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
07:32

Ferenc pápa Putyinnál kilincsel

Ferenc pápa egy kedden megjelent interjúban elmondta, hogy találkozót kért Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, hogy megpróbálja megállítani az ukrajnai háborút, de nem kapott választ. A pápa a Corriere Della Sera olasz napilapnak azt is mondta, hogy Kirill pátriárka, az orosz ortodox egyház feje, aki teljes mellszélességgel támogatja a háborút, "nem válhat Putyin ministránsává".

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
02.
17:33

Orbán Viktor is felkerült az Ukrajna ellenségeit listázó oldalra

Felvette Orbán Viktor magyar miniszterelnököt honlapjára az "Ukrajna ellenségeit" listázó Mirotvorec (Béketeremtő) ukrán nacionalista szervezet - adták hírül hétfőn ukrán és orosz hírportálok.

Szerző(k): K. Kiss Gergely