orosz-amerikai

10.
19.
08:33

Új kifogást találtak az orosz vakcina ellen

Dél-Afrikában nem engedélyezik az orosz Szputnyik V koronavírus-oltás használatát, mert bizonyos tanulmányok szerint növeli a HIV-fertőzés kockázatát a férfiak körében. Az orosz gyártó szerint jelentéktelen tesztekre alapozzák a vádat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
19.
08:29

Felgyorsulnak és bevetik a sötét boltokat az oroszok

Egyre növekszik a villámgyors házhoz szállítást kínáló cégek száma, amelyeknél a megrendelést követően 15 percen belül csönget a futár. Az élelmiszervásárlást most egy orosz cég, a Yango Deli szeretné megkönnyíteni. A szolgáltatást Izrael és Franciaország után Nagy-Britanniában startolt. Az újabb és újabb cégek megjelenése ellenére szakértők szerint a jövő az olyan hibrid szolgáltatóké lesz, ahol a széles választékot és a villámgyors kiszállítást egyaránt megkapják a vevők.

Szerző(k): Csernátony Csaba
10.
18.
21:23

Üzemkész az Északi Áramlat 2 első vezetéke

Befejeződött az Északi Áramlat 2 gázvezetékpár első vezetékének feltöltése, amely így üzemkésszé vált - közölte a projektet irányító Nord Stream 2 AG hétfőn.

Szerző(k): Szász Péter
10.
14.
08:10

Putyin még több gázt ígér Európának

Moszkva kész a gázexport növelésére - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán a Moszkvában zajló orosz energiahéten, miután Európában egyre több politikus hibáztatta Moszkvát, hogy szándékosan nem növeli a szállítást.

Szerző(k): Domokos László
10.
11.
09:49

Újabb gázáremelkedést várnak az oroszok

Rövid időn belül ismét emelte az exportra szánt földgáza árára vonatkozó előrejelzését a Gazprom: az exportgáz átlagára 295-330 dollár lesz ezer köbméterenként az idén.

Szerző(k): Szász Péter
10.
04.
18:15

Először tesztelték tengeralattjáróról az oroszok hiperszonikus csúcsfegyverét

Először hajtott végre tesztindítást atomtengeralattjáró az orosz Cirkon hiperszonikus manőverező robotrepülőgéppel - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
04.
16:33

Putyin szóvivője "nagy leleplezéssel" állt elő

A Kreml álláspontja szerint a világ több száz befolyásos emberének offshore-ügyeit leleplező dokumentumokból, amelyeket független oknyomozó újságírók dolgoztak fel, kiderül, melyik ország a világ legnagyobb offshore paradicsoma.

Szerző(k): Komócsin Sándor
09.
24.
13:07

Adnan Polat a leggazdagabb orosz-magyaroknak adta el napelemparkját

Török és orosz származású milliárdosok cseréltek céget Magyarországon: Adnan Polat eladta naperőműves céget a Rahimkulov családnak.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
22.
15:59

Már fűtési válság fenyeget a télen

Továbbra sem tudnak dűlőre jutni az európai országok az orosz állami gázszolgáltató óriással az energiahordozó exportjának felpörgetéséről. A szakértők egy része súlyos helyzetet vizionál a fűtési szezon közepére. A legnagyobb baj, hogy a oroszok nem magyarázzák meg, miért nem hajlandók beadni a derekukat.

Szerző(k): Komócsin Sándor