orosz-amerikai

04.
19.
17:31

Orosz-ukrán konfliktus: fokozódik a feszültség

A feszültség egyre fokozódik az ukrán-orosz határon, jelenleg 150 ezer orosz katona van a térségben - hangoztatta Josep Borrell, az Európai Unió kül-és biztonságpolitikai főképviselője az uniós tagállamok külügyminisztereinek hétfői tanácskozását követő sajtókonferencián az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
18.
10:08

Macron: erősebb fellépés kell Putyinnal szemben

Emmanuel Macron francia elnök szerint a nemzetközi közösségnek "világos határvonalakat" kell meghúznia Oroszországgal szemben, beleértve a szankciók bevezetését Vlagyimir Putyin orosz elnök "elfogadhatatlan viselkedése" miatt. Elmondta azonban, hogy a szankciók önmagukban nem elegendők. Szerinte van helye a párbeszédnek, de a nemzetközi közösség naiv politikájának véget kell vetni Putyinnal szemben.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
18.
08:37

Az Egyesült Királyság hadihajókat küld az oroszok miatt a Fekete-tengerre

Májusban brit hadihajók érkeznek a Fekete-tengerre az Ukrajna és Oroszország közötti növekvő feszültségek közepette. A bevetés célja, hogy az Egyesült Királyság szolidaritást mutasson Ukrajnával és a NATO-szövetségesekkel.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
17.
21:11

Orosz diplomatákat utasítottak ki Csehországból

Tizennyolc orosz diplomatát utasítottak ki Csehországból, akik a cseh hatóságok szerint az orosz titkosszolgálatoknak dolgoztak - jelentették be szombaton Prágában az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
17.
19:03

Eltékozolta a Putyin-éra a szovjet sikersztorit

Az orosz űripar, amely a Szovjetunió egyetlen olyan gazdasági ágazata volt, amely fel tudta venni a versenyt a hasonló nyugati technológiával, ma már csak árnyéka régi önmagának. A rendszerváltást követő fejetlenség okozta kárt a Putyin-éra 20 éves stabil kormányzása alatt sem sikerült elhárítani.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
17.
10:53

Ötven éve állították Föld körüli pályára a világ első űrállomását

Ötven éve, 1971. április 19-én állították Föld körüli pályára a világ első űrállomását, a szovjet Szaljut-1-et - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
15.
21:48

Új fejlemény Szputnyik-ügyben Szlovákiában

Megfelelőnek bizonyult a Szlovák Tudományos Akadémia (SAV) orvosbiológiai központjának összes tesztjén a Szputnyik V vakcina - jelentette be Igor Matovic szlovák kormányfőhelyettes. A szlovákiai orosz vakcinaszállítmányt magyarországi labor is segít bevizsgálni.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
17:20

Jó adatok húzzák az amerikai tőzsdeindexeket

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók a gyorsjelentési szezon erős kezdésének és a gazdaság fellendüléséről tanúskodó friss makroadatoknak köszönhetően - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
13.
21:35

Biden találkozót javasolt Putyinnak

Az ukrajnai konfliktusról és egyéb regionális, illetve globális ügyekről egyeztetett kedden, telefonon Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök - írja a Fehér Ház közleménye alapján az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
11.
17:07

Itt az EU-s fenyegetés Ororszországnak: kútba eshet a nagy földgázüzlet

Ki kell zárni Oroszországot a SWIFT nemzetközi bankközi fizetési rendszerből, ha tovább mélyíti a válságot Ukrajna keleti részén vagy katonái bevonulnak a térségbe - mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-) frakcióvezetője egy vasárnap ismertetett nyilatkozatában. Végső esetben az Északi Áramlat 2 projektjét is befagyaszthatják.

Szerző(k): K. Kiss Gergely