orosz-amerikai

06.
13.
13:56

Putyin szerint ezért szükséges találkozni a Bidennel

A személyes kapcsolatok helyreállítása és párbeszéd beindítása végett van szükség a Joe Biden amerikai elnökkel szerdán megtartandó genfi csúcstalálkozóra - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő a Rosszija 1 televízió Moszkva.Kreml.Putyin című vasárnapi magazinműsorában sugárzott interjújában az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
04.
18:09

Az NBB-től kap támogatást a Medicover

A Nemzetközi Beruházási Banktól (NBB) kap támogatást a Medicover csoport a további fejlesztésekhez Magyarországon, Romániában és Szlovákiában, a beruházás összvolumene 40 millió euró - közölte az NBB az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
03.
20:50

Gyorsult az orosz szolgáltatóipar

Májusban kilenc hónapja legnagyobb mértékben gyorsult az orosz szolgáltatóipar teljesítménynövekedése elsősorban annak a hatására, hogy tavaly augusztus óta legnagyobb mértékben nőttek az új megrendelések, miközben az exportmegrendelések három hónapja legkisebb mértékben bővültek - írja a az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
06.
03.
13:42

A végső győzelem kapujába ért az orosz vakcina

Az Egészségügyi Világszervezet és az Európai Gyógyszerügynökség hamarosan bejelenti, hogy támogatják-e az orosz Szputnyik koronvírus-vakcina használatát a világon, illetve Európában.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
01.
16:03

Jól kezdtek az amerikai tőzsdék

A hétfői ünnep miatti zárva tartás után indexemelkedéssel nyitottak az amerikai értékpapírpiacok - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
31.
17:25

Jelentős orosz csapatösszevonás a nyugati körzetben: "megnőtt a fenyegetés a NATO-országok felől"

Az év végéig mintegy húsz új alakulattal és egységgel erősíti meg Moszkva az orosz nyugati katonai körzet állományát - jelentette ki Szergej Sojgu védelmi miniszter az orosz védelmi tárca vezetői kollégiumának hétfői tanácskozásán.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
25.
18:07

Megvan a Putyin-Biden találkozó időpontja, ezek kerülnek szóba

Június 16-án Genfben lesz Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök csúcstalálkozója - közölte kedden a Kreml és a Fehér Ház.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
20.
17:16

Vészjósló üzenetet küldött Putyin

Oroszország kiüti a fogát annak, aki megpróbál kiharapni belőle - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön a második világháborúban aratott győzelemről való megemlékezésre létrehozott Pobeda (Győzelem) testület szervezőbizottságának ülésén.

Szerző(k): Szász Péter
05.
14.
14:22

Újabb támadás indult az orosz oltás ellen

Nem ért véget az orosz Szputnyik V koronavírus-oltás kálváriája, újabb botrány bontakozik ki, miután kutatók nyílt levélben kérdőjelezik meg a vakcináról nyilvánosságra hozott kutatási eredményeket. A fejlesztők válaszai alapján úgy tűnik, valahogy az oroszok nem tudják kellő precizitással dokumentálni a munkájukat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
13.
21:43

Később kezdjük törleszteni a paksi gigahitelt

Magyarország számára kedvezően módosul a paksi bővítés finanszírozása - közölte Balogh László, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára az MTI-vel. A törlesztést 2026 helyett 2031-ben kell elkezdeni, de magasabb összegben, hisz a futamidő vége maradt 2046.

Szerző(k): Domokos Erika