oroszország

05.
26.
14:32

Nem várt háborús következmény Oroszországban

Az országgal szemben jelenleg is érvényben lévő szankciók ellenére ismét enyhített monetáris politikáján az orosz központi bank. Az irányadó kamatláb 3,0 százalékponttal 11,0 százalékra csökkent - jelentette be a jegybank csütörtökön Moszkvában.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
25.
17:05

Az oroszok előveszik a rubelt és abban fizetnek

Oroszország továbbra is teljesíti külső államadóssági kötelezettségeit annak ellenére, hogy az amerikai pénzügyminisztérium elutasította adósságszolgálati engedélyének meghosszabbítását, a kifizetések rubelben történnek majd - közölte szerdán az orosz pénzügyminisztérium.

Szerző(k): Szász Péter
05.
25.
16:05

Az ukrán elnök bírálta Magyarországot, amely nem támogatja az olajembargót

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bírálta szerdán Magyarországnak azt az álláspontját, amely szerint nem hajlandó támogatni az Oroszországgal szembeni olajembargót annak ellenére, hogy az energiahordozókból származó bevételből finanszírozzák a "Kreml hadigépezetét" - számolt be a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál.

Szerző(k): Szász Péter
05.
25.
14:36

Az oroszok még nehezebben juthatnak Nike cuccokhoz

A Nike amerikai sportóriás elhagyja Oroszországot, miután elutasította a márka szerződéseinek megújítását az ország hivatalos viszonteladóival. A cég már márciusban bezárta boltjait, de a független kiskereskedők még működtek. Ezek után esetleg néhány sportboltban lehet majd Nike termékeket vásárolni.

Szerző(k): Szász Péter
05.
25.
12:03

Soros György: az orosz-ukrán háború a civilizációnk végét jelentheti

A magyar származású milliárdos, Soros György ezúttal Oroszországról és Kínáról beszét, szerinte ezek az erők hozhatják el mostani világunk végét, és a szabad világnak minél hamarabb le kéne győznie Putyint, hogy ezt megakadályozza. Ha ezt nem sikerül időben rendezni, akkor végzetes következményei lehetnek.

Szerző(k): Sasvári Marcell
05.
25.
09:44

Washington nemet mondott Moszkvának: csődbe kényszeríthetik Oroszországot

Az amerikai pénzügyminisztérium nem hosszabbítja meg az adósságfizetésre vonatkozó engedélyt.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
25.
07:06

Migrációs világháborúra törekedhetnek az oroszok

Oroszország óriási hasznot szerez azon az élelmiszerválságon, amelyet Ukrajna elleni inváziójával maga idézett elő, miután ezzel gyakorlatilag kiütötte a gabona világpiacáról legfontosabb versenytársát. Az élelmezési válság egyfajta közvetett eszköz, amivel a Kreml a kelet-európai régión túlra is kiterjesztheti háborúját az ukránokat támogató Nyugattal szemben, miközben az élelmiszerekért az orosz vevőknek is egyre mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
24.
23:19

Ukrán szóvivő: Oroszország hosszú távú katonai műveletre készül Ukrajnában

Nemzetközi tanácsadócsoport, alakult amelynek feladata javaslatokat kidolgozni Ukrajna biztonságának szavatolására a jövőben, és amelynek vezetői Anders Fogh Rasmussen volt NATO-főtitkár és Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője. A csoportba a biztonsági szféra, a politika és a diplomácia vezető személyiségei, valamint a téma kutató szakértői kapnak meghívást.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
24.
21:48

Kutatók: a finn és svéd csatlakozás stratégiai fontosságú a NATO számára

Az észak-atlanti szövetség szempontjából Finnország és Svédország csatlakozása egyértelműen növeli a Balti-térség biztonságát, erősíti a NATO hagyományos katonai elrettentő képességét, és a jelenleginél egyértelműbb és markánsabb határokat jelöl ki a NATO és Oroszország között - állapította meg legfrissebb, kedden az MTI-hez is eljuttatott elemzésében a Stratégiai Védelmi Kutatóintézet (SVKI).

Szerző(k): Domokos Erika
05.
24.
21:13

Az ukrán hírszerzés szerint is beteg Putyin

Az ukrán katonai hírszerzés szerint az orosz elnöknek több súlyos betegsége van, köztük onkológiai, de ettől még évekig élhet. Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója, a Moszkvával tárgyaló ukrán békeküldöttség tagja bírálta a davosi gazdasági fórum egyes résztvevőit a fegyverletételt szorgalmazó kijelentéseikért kedden a Twitteren, és leszögezve, hogy "Ukrajna nem bocsátja áruba a szuverenitását" - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika