oroszország

04.
21.
22:51

Tüntetések Moszkvában és Szentpéterváron, sok embert őrizetbe véttek

A hatósági tilalom ellenére tüntetések voltak szerda este számos orosz városban, köztük Moszkvában és Szentpéterváron Alekszej Navalnij elítélt ellenzéki politikus szabadon bocsátása mellett - jelentette az MTI moszkvai tudósítója. Mintegy ezer embert őrizetbe vettek a rendőrök.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
18:43

Fenyegető üzenetet küldött Putyin

Oroszország megtalálja a módját annak, hogy megvédelmezze érdekeit, ha más országok megtagadják a párbeszédet vele, egyúttal mindenkit óv attól, hogy túllépje a határt - jelentette ki Vlagyimir Putyin. Azok, akik provokációkat szerveznek Oroszország ellen, úgy meg fogják ezt bánni, ahogyan már régóta nem bántak meg semmit - fenyegetőzött beszédében az orosz államfő.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
17:23

Már itt van az egydózisos Szputnyik-oltás!

Oroszországban május végén engedélyt kaphat a Szputnyik V koronavírus-vakcina egydózisos változata - jelentette be Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
14:55

Úgy tűnik, megbékéltek a magyarok Oroszországgal

A magyarok többségének nincs baja Oroszországgal, s bár a Nyugattól sincsenek elragadtatva, nem fordulnának a Nyugat helyett inkább Oroszország felé.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
21.
13:29

Ukrajna felkészül egy orosz támadásra, mozgósítják a tartalékosokat

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta azt a törvényt, amely lehetővé teszi, hogy a tartalékosokat mozgósítás bejelentése nélkül is behívják katonai szolgálatra - közölte szerdán hivatala a Reuters szerint. A lépésről azért döntöttek, mert a Donyec-medencében az orosz hadsereg jelentős csapatösszevonásba kezdett.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
21.
08:42

Magyarországi szála van a cseh-orosz robbantásos kémbotránynak

Az orosz titkosszolgálatok viselt dolgaival foglalkozó internetes portál szerint a hat évvel ezelőtti csehországi robbantás vélhető orosz elkövetői közül ketten Budapestről utaztak Csehországba robbantani.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
20.
19:12

Putyin azon morfondíroz, levadássza-e régi áldozatát

A katonai szakértők és a politikai megfigyelők azt találgatják, meddig állhatna ellent az ukrán hadsereg egy teljes erőből indított orosz támadásnak. Ha ránézünk és a két ország katonai kiadásaira, már az is mutatja, hogy Dávid és Góliát áll egymással szebben, de azért van mozgásterük az ukránoknak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
20.
13:52

Oroszország 80-100 ezer katonát vezényelt Ukrajnához

Oroszország a korábban nyilvánosságra hozottnál nagyobb mértékben telepített katonai eszközöket a Krímbe és az Ukrajna melletti bázisokra, növelve ezzel politikai megfélemlítésre vagy katonai beavatkozásra bevethető egységei számát - derül ki a területekről készült műholdfelvételekből a WSJ szerint. Ukrajnaszakértők szerint Oroszország két héten belül offenzívát indíthat, mások szerint csak a Krím félsziget vízellátását akarják újra megnyittatni Kijevvel.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
20.
13:26

Repülési korlátozást vezettek be az oroszok

Korlátozta április 20-24. között a repülést Oroszország a Krím és a Fekete-tenger egy része fölött - derült ki a nemzetközi légügyi értesítési rendszeren (NOTAM) kedden megjelent értesítésből.

Szerző(k): Szász Péter
04.
19.
12:48

Bármikor meghalhat Navalnij

Támogatói szerint Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus, a demokratikus ellenzék vezére katasztrofális egészségi állapota miatt, bármelyik percben elvesztheti az életét.

Szerző(k): Komócsin Sándor