oroszország

06.
17.
22:20

Kiderült: sokaknak kötelezővé tették az oltást Oroszországban, de nem mindenkinek

Oroszország egyes régióiban néhány foglalkozási ág számára kötelezővé tették a koronavírus-fertőzés elleni vakcinációt, de az országban nincs totális védőoltás-kötelezettség - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön újságíróknak Moszkvában.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
17.
19:05

Putyin győzött, Biden győzött, de ki vesztett?

Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai államfő azzal állt fel kettejük genfi csúcstalálkozójáról, hogy győztek, elérték amit akartak. Jól megmondták a másiknak a magukét, miközben megkapták a másiktól a kellő tiszteletet. Igaz, hogy alig született konkrét döntés, de ez is jobb, mintha összevesztek volna.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
15.
16:59

Megkongatták a vészharangot az oroszok, új mutáns alakulhat ki Moszkvában

Az orosz főváros vezetői megkongatták a vészharangot, miután lehetséges, hogy megjelenhet a koronavírus moszkvai mutánsa is. Erre részben abból következtetnek, hogy egyes koronavírus-betegek rosszabbul reagálnak a kezelésre, mint korábban.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
15.
16:30

Putyin az 1970-es évekbe vágyik, Biden segíthet neki

Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai államfő nem igazán lelkesedik egymásért, nem örülnek annak, hogy találkozniuk kell ahelyett, hogy a megromlott orosz-amerikai kapcsolatok javítását ráhagynák diplomatáikra. Mégis személyes kapcsolatukon múlik majd igazán, mennyit lehet visszaépíthetni a két ország közti elveszett bizalomból.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
15.
13:47

Aggasztó dolog történik az atomfegyverekkel

Hiába csökkent az elmúlt évben globálisan a nukleáris robbanófejek száma, valójában nagyot fékezett a leszerelési folyamat. Kedvező trend tört meg, és új fegyverkezési verseny indult egy új jelentés szerint.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
06.
15.
06:05

Putyin amerikai tévének mondott erőset Navalnijról

Nagyinterjút adott Vlagyimir Putyin orosz elnök a NBC News amerikai hírtelevíziónak. Az interjút hétfőn mutatták be, két nappal azelőtt, hogy Putyin személyesen találkozik Genfben Joe Biden amerikai elnökkel - adta hírül az MTI-re hivatkozva a 24.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
14.
21:29

Megerősített együttműködés a NATO válasza a tekintélyelvű rezsimek fenyegetésére

A NATO-tagországok vezetői állást foglaltak a szövetség megerősítése mellett, új fejezetet kezdenek a transzatlanti kapcsolatokban, a védelem, valamint a biztonság megszilárdításában. A közös munka elengedhetetlen, amikor olyan tekintélyelvű rezsimek, mint Oroszország és Kína fenyegetik a szabályokon alapuló nemzetközi rendet - mondta az MTI szerint Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
13.
18:40

Egy zombibéke állja útját az európai háborúnak

A délkelet-ukrajnai konfliktus megoldását keleten és nyugaton az erről kötött két minszki megállapodásra alapozva képzelik el, ám úgy tűnik, hogy a hat évvel ezelőtti egyezségek nem működnek. Csak azért nem tör ki nyílt háború, mert a szemben álló felek erővel féken tartják egymást és egy jobb megoldásért meg kellene dolgozniuk.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
13.
16:20

Hátat fordítanának a fiatalok Oroszország anyácskának

Az oroszok ötödétől legalábbis nem idegen az a gondolat, hogy elhagyják hazájukat, s ami riasztó lehet az ország vezetésének, a fiatalok körében ennél sokkal nagyobb az emigráció gondolatával foglalkozók aránya. Az idősebbek maradnának.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
13.
13:56

Putyin szerint ezért szükséges találkozni a Bidennel

A személyes kapcsolatok helyreállítása és párbeszéd beindítása végett van szükség a Joe Biden amerikai elnökkel szerdán megtartandó genfi csúcstalálkozóra - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő a Rosszija 1 televízió Moszkva.Kreml.Putyin című vasárnapi magazinműsorában sugárzott interjújában az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna