oroszország

05.
06.
19:04

Elkészült a Szputnyik Light, az egyadagos koronavírus-oltás

Az orosz egészségügyi hatóságok csütörtökön jóváhagyták a Szputnyik V Covid-19 vakcina egyadagos, Szputnyik Light nevű változatát - jelentették be csütörtökön az oltás fejlesztői. Az új készítmény gyorsabbá és egyszerűbbé teheti az oltás terjesztését a jelenleg alkalmazott kétadagos vakcinákhoz képest.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
06.
13:18

Új módot találtak az oroszok a koronavírus-oltásra

Orosz tudósok egy viszonylag kis létszámú kísérlettel igazolták azt a feltételezést, hogy a gyermekbénulás elleni vakcina védelmet nyújthat a koronavírus-fertőzés ellen.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
06.
11:54

Szputnyik-vakcinák, kémtörténet, robbantás és zsarolás okoz kormányválságot Prágában

Átalakulhat belpolitikai válsággá Csehországban az áprilisban kirobbant orosz robbantási botrány, miután egy sajtóértesülés szerint a kormány mutyizni készült Moszkvával, amelyben az incidens elhallgatásáért cserébe több dolgot is kértek volna.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
06.
06:40

Az oroszok még mindig Sztálinon huzakodnak

Egy dagesztáni városban a helyi kommunisták előbb elhelyezték Sztálin mellszobrát a diktátorról elnevezett sugárúton, majd a helyi önkormányzat eltávolíttatta azt, ám akció indult a visszahelyezése érdekében.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
05.
20:09

Putyin hátraléphet, mert utolérte a hanyatlás

Az Oroszországban az elmúlt 20 évben Vlagyimir Putyin államfő irányításával kiépült politikai rezsim története láthatóan új szakaszába lépett, miután a stabilitását biztosító korábbi módszerek egy része kevésbé használható. Az elnök legfőbb gondja az lehet, hogy nem tud visszatérni a régi szép időkhöz.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
22:03

Blinken: válaszolnánk bármilyen agresszív orosz lépésre, de nem akarjuk élezni a feszültséget

Washington válaszolna bármilyen meggondolatlan vagy agresszív orosz lépésre, de nem törekszik az Oroszországgal fennálló feszültség további eszkalációjára - mondta hétfő este Londonban Antony Blinken amerikai külügyminiszter.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
02.
16:56

Koronavírus: tíz napra leáll Oroszország

Folyamatos munkaszünetet rendeltek el május 1. és 10. között Oroszországban, hogy megszakítsák a járvány terjedésének láncolatát.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
01.
11:34

Putyin trükközik, miközben nagy a baj

Oroszországban az utóbbi hetekben erőre kapott a járvány, ami szakértők szerint azt jelenti, hogy oda most érkezett el a fertőzések harmadik hulláma. A kormány nem akar újabb lezárásokat, ám kénytelen burkolt intézkedésekkel arra ösztönözni az embereket, hogy kerüljék egymás. Az oroszok szkeptikussága az oltásokkal szemben nem enyhül.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
30.
22:29

Kitiltott uniós tisztségviselők - itt a brüsszeli reakció

A brüsszeli uniós intézmények vezetői pénteken kiadott közös közleményükben elítélték és elfogadhatatlannak nevezték Oroszország bejelentését arról, hogy megtiltja a beutazást az Európai Unió nyolc állampolgárának, köztük több magas rangú uniós és tagállami tisztségviselőnek.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
30.
18:15

Moszkva kitiltotta az Európai Parlament elnökét és más uniós tisztségviselőket

Oroszország megtiltotta a beutazást az Európai Unió nyolc állampolgárának, köztük David Sassolinak, az Európai Parlament elnökének és Jörg Raupachnak, a berlini ügyészség vezetőjének - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Szepesi Anita