oroszország

06.
12.
19:29

Koronavírus: romlik a helyzet Oroszországban, szigorítások Moszkvában

Oroszországban február 15. óta először emelkedett ismét 13 ezer fölé az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Moszkvában, ahol az új esetek több mint felét diagnosztizálták, szombattól korábban már feloldott szigorításokat állítottak vissza vasárnaptól.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
10.
11:49

Agresszív terjeszkedést jelentett be az Auchan

Az Auchan felveszi a kesztyűt az egyre erősebb helyi kiskereskedelmi láncokkal Oroszországban ahelyett, hogy megfutamodna, a főcsapás irányát az online kereskedelem bővítésében jelölték, meg, ami a járvány alatt növekedésnek indult.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
09.
19:29

Olyan csúcstalálkozó kezdődik, amelyen eldőlhet, merre halad tovább a világ

A világ legfejlettebb országait tömörítő G7 csoportnak fel van adva a lecke, ha mostani csúcsértekezletükön nem mutatják meg ki az úr a Föld nevű házban, akkor átveheti a kezdeményezést Kína és Oroszország, és kezdődhet a mindenki harca mindenki ellen.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
08.
07:35

NATO-főtitkár: Kína nem osztja a Nyugat által vallott értékeket

Kína nem osztja azokat az értékeket, amelyeket a NATO tagországai magukénak vallanak - jelentette ki hétfőn Washingtonban Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára Joe Biden amerikai elnökkel folytatott egyeztetését követően.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
07.
15:16

Ritka kelendő az orosz háborús export

Oroszország 2020-ban 15 milliárd dollár értékben adott el fegyvert.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
07.
12:17

Oroszország elvágná a gázvezetéket, amitől Magyarország is függ

Oroszország azzal fenyegetőzött, hogy politikai okokból elzárja az ukrán gázt, közvetlenül azután, hogy bejelentette, hogy elkészült az új Északi Áramlat 2 tranzitút Németországba. Ausztria és Németország is partner volt az új ellátási útvonal kiépítésében, Magyarország ugyan rosszul járhat vele, de nem kommentálta a lépést.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
07.
12:04

Moszkva kilép az egyik legfontosabb európai katonai szerződésből

Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök azt a törvényt, amelynek értelmében Oroszország felmondja a Nyitott Égbolt szerződést - írja az MTI. Az USA is jelezte már kilépési szándékát.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
06.
14:34

Itt a megoldás: vendégmunkások helyett bűnözők

Az orosz lakosság nagy többsége támogatja azt az ötletet, hogy a hazatelepült bevándorló vendégmunkásokat a börtönök lakóival pótolják például a nagy építkezéseken.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
06.
08:19

Oroszország megkapargatta a dollárt

Oroszország közölte, hogy a nyugati szankciókkal szembeni sebezhetőségének csökkentése érdekében kiiktatja a dollárt az olajalapjából. A bejelentést azelőtt tették, hogy mindössze két hét múlva Vlagyimir Putyin elnök megtartja első csúcstalálkozóját Joe Biden amerikai államfővel. A Nemzeti Jóléti Alap dollárállományát euróba, jüanba és aranyba fogják átcsoportosítani - közölte Anton Sziluanov pénzügyminiszter.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
05.
07:20

Putyin üzent, rendezné a kapcsolatokat az USA-val

Meg kell próbálni megtalálni a módját Moszkva és Washington kapcsolatai javításának a június 16-án esedékes genfi orosz-amerikai csúcstalálkozón - jelentette ki az MTI szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum egy panelbeszélgetésén. Putyin szerint nincs közük ahhoz, hogy Minszk leszállásra kényszerítette a Ryanair repülőgépét.

Szerző(k): Domokos Erika