országos_meteorológiai_szolgálat

05.
06.
17:01

Pénteken hidefront érkezik, a hétvége viszont jó időt tartogat

Egy hidegfront érkezik pénteken, így többfelé számíthatunk esőre, záporra. A hétvégétől viszont ismét nyugodt idő várható, és a hőmérséklet is emelkedik majd - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ)

Szerző(k): Szász Péter
05.
04.
16:50

A jövő héten teljesen átalakul Európa időjárása

Ezen a héten még a mostanihoz hasonló, inkább áprilisi, változékony időjárás folytatódik. A jövő héten viszont teljesen átalakul Európa időjárása: azt egy nagyon lassan kelet felé helyeződő, nyugat-európai ciklon, és egy keleti anticiklon együttesen alakítja. A két képződmény határán akadálytalanul érkezhet a meleg, jórészt száraz levegő Közép-Európába - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
05.
03.
16:04

Mozgalmas lesz az időjárás a héten

Ismét enyhébb, egyelőre még viszonylag száraz levegő érkezik fölénk, emiatt kedden hazánkban folytatódik a mérsékelten meleg, szeles idő, éjszaka helyenként fagypont alá csökken még a hőmérséklet. A folytatásban igen mozgalmas időjárás várható. Több front is átvonul felettünk, emiatt ismét több lesz felettünk a felhő, inkább csak rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Több alkalommal és többfelé várható eső, zápor, zivatar és erős, időnként viharos lesz a szél is - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
05.
01.
16:56

Érkezik a nagy zuhé

Éjjel többfelé záporok, zivatarok, majd egy hidegfront zárja a hetet. Nagy területen viharossá fokozódik a nyugati, majd a északnyugatira forduló szél - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), amely figyelmeztetést is kiadott a szél és a csapadék miatt.

Szerző(k): Szász Péter
05.
01.
07:53

Kellemes idő lesz szombaton, de érdemes készülni az esőre is

Kellemes, nyárias idő lesz szombaton, de érdemes készülni az esőre, amelyből este eshet több - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) rövidtávú előrejelzéséből.

Szerző(k): Szász Péter
04.
30.
16:33

Szeszélyes de nyárias idő lesz a hétvégén

A hazánktól északnyugatra hullámzó frontrendszer előtt még változó nedvességtartalmú, igen enyhe levegő érkezik fölénk, emiatt szeszélyes, de kellemesen meleg, nyárias idő várható a hét végén. Vasárnap napközben viszont hidegfront érkezik és emiatt a jövő hét első napjaiban a mainál hűvösebb időnk lesz sok napsütéssel. A jövő hét második felében frontok sorozata követi majd egymást, változékony, csapadékos időjárást okozva - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
04.
29.
16:49

Nem lesz felhőtlen a hétvégi időjárás

Tovább melegszik az idő, de a napsütés nem lesz zavartalan. Több alkalommal lehet záporokra, zivatarokra számítani - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
04.
28.
16:23

Hamarosan vége szakadhat a kellemes, napos időnek

Megkezdődött a melegedés, amely tovább folytatódik a hét második felében, így már talaj közelében is igencsak érezhetjük a meleg levegő hatását. Ugyanakkor az érkező meleg légtömeg nedves, labilis lesz, ez pedig kedvez a záporok, zivatarok kialakulásának - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
04.
27.
06:56

Kedden 15 fok körüli maximumokra kell számítani

A délnyugati, déli megyékben egész nap erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, és - az alábbi térképen zölddel jelzett területen - van esély gyenge, időszakos, szemerkélő esőre is - írja keddi előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
04.
26.
16:34

Április eleje óta nem látott időjárás érkezik

Szerdáig még csak kismértékben, csütörtöktől azonban jelentősen erősödik a nappali felmelegedés. Május 1-jén szombaton újra 25 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet, erre utoljára április 1-jén volt példa - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ)

Szerző(k): Szász Péter