orvos

04.
20.
17:22

Karszalag a betegeknek, tablet az ápolóknak - így változik a betegellátás

A kórházi és a járóbeteg-ellátásban is egyszerűsíti az adminisztrációt, így a betegek és az ápolók dolgát is két informatikai fejlesztés, amelyre a napokban írt ki tendert az egészségügyi közbeszerzéseket intéző Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) - vette észre a G7.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
20.
16:36

Koronavírus: így vizsgázott a távkonzultáció a gyermekellátásban

A legfeljebb 18 éves gyerekeket nevelő szülők 56 százaléka vett igénybe a tavaly augusztustól az év végéig tartó időszakban orvosi távkonzultációt. Az ilyen tapasztalatot szerzők túlnyomó többsége, 85 százaléka megfelelőnek és megnyugtatónak értékelte ezt a lehetőséget a felmerült gyermekegészségügyi problémák megoldásában – egyebek közt ezt állapította meg a Magyar Gyermekorvosok Társasága (MGYT) reprezentatív kutatása.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
19.
08:53

Fizetések: nagy ajándékot kaphat a kormány Brüsszeltől

Egy évig az európai adófizetők állhatják a magyarországi egészségügyi dolgozók béremelését, így a kormány a választás előtti évben mentesülne a kiadás alól. Több pénz juthat másra, ha az EU rábólint a támogatások ilyen célú felhasználására.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
18.
17:54

Aggódnak Navalnij életéért, tüntetéseket szerveznek a támogatói

Tüntetést hirdettek meg szerdára az orosz nagyvárosokban a pokrovi börtönben fogvatartott, és egy ideje éhségsztrájkot folytató orosz ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij hívei. Az ellenzéki politikus azért kezdett éhségsztrájkba, mert egészségügyi panaszai ellenére nem kapott megfelelő orvosi ellátást a börtönben.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
16.
08:26

Célkeresztbe került az őszintén nyilatkozó orvos

Etikai eljárást kezdeményeztek Zacher Gábor orvos ellen, miután beszámolt arról, hogyan folyik a munkahelyén a koronavírus-betegek kezelése. Szerinte az embereknek tudniuk kell milyen is valójában ez a betegség.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
15.
06:40

Így látják a magyarok a hálapénz kivezetését

Széleskörű a társadalmi támogatottsága az egészségügyi szolgálati jogviszony bevezetésének, és a hálapénz betiltásának, ugyanakkor a félelem is erős azzal kapcsolatban, hogy vajon hálapénz nélkül hogyan fog szolgáltatni az egészségügy - derül ki a Szinapszis friss kutatásából, melynek eredményeit a Portolio szerdai, online konferenciáján ismertettek.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
15.
06:20

Az egészségügyieken csattanhatnak a lazítás következményei

Szerbiában az enyhén javuló járványadatok nyomán a hatóságok enyhítettek a korlátozásokon. A döntés a frászt hozza az orvosokra, akik attól tartanak, hogy megint több lehet a beteg, és ez az ő gondjaikat növeli.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
13.
15:42

Újabb Covid-kockázatokat azonosítottak

A kiégés és az álmatlanság növeli a Covid-19 kockázatot. Új adatok szerint a frontvonalban dolgozó, de jobban alvó, kevésbé kiégett egészségügyi dolgozók a többieknél kisebb valószínűséggel kapják el a Covid-19-betegséget - derül ki az Orvostovábbképző Szemle online kiadásában megjelent cikkből.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
07.
06:40

Újabb fordulat az orosz oltás körül

Az orosz orvosok, akik többsége eddig elutasította a hazai fejlesztésű Szputnyik koronavírus-vakcinát, immáron megbékéltek vele, sőt sokkal inkább ezzel szúratnák meg magukat, mint nyugati versenytársaival.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
04.
14:45

Elesett az egészségügy a lengyeleknél is

Lengyelországban is béremelést követelnek az egészségügyben dolgozók, különben még többen távoznak a kórházakból. Eközben nincs elég ember a lélegeztetőgépek kezelésére.

Szerző(k): Barabás Júlia