orvos

05.
25.
17:17

Új helyeken lehetne használni a tb-kártyát egy tervezet szerint

Magyarország legnagyobb magánegészségügyi érdekképviselete kidolgozott egy új tervezetet, mely alapján az állami és a magánellátás átlátható módon működne együtt, szabályozott keretek között. A Primus Magánegészségügyi Szolgáltatók Egyesületének tervezete alapján többek között a magánegészségügyben is elfogadhatóvá lehetne tenni a társadalombiztosítási kártyát.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
05.
21.
10:11

Döntöttek Pintérék: megvan az új egészségügyért felelős államtitkár

A MedicalOnline több forrásból megerősített információja szerint Takács Péter lesz az egészségügyért felelős államtitkár a területet felügyelő Belügyminisztériumban.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
21.
07:02

Színész többé nem játszhat orvost a reklámokban Lengyelországban

Lengyelországban megszigorítják az egészségügyi termékekre vonatkozó szabályozást annak érdekében,hogy az ezekben megjelenő színészek által játszott orvosok ne hitelesítsék a reklámot.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
16.
11:14

Az ápolók bérrendezését kezdeményeznék a parlamentbe bekerülő orvosok

Tíz éve még tizenhét orvos folytatott politikai tevékenységet a magyar parlamentben, idén tavasszal viszont már csak öten kerültek be az országgyűlésbe, négyen kormánypártiak, egy képviselő pedig ellenzéki. A politikai irányultságuktól függetlenül a képviselők egyetértenek abban, hogy az orvosok és ápolók bérkülönbségének csökkentése az egyik legfontosabb egészségüggyel kapcsolatos feladat - írja a Népszava.

Szerző(k): Ambrus-Nagy Boglárka
05.
09.
11:05

Ilyen hosszú most a várólista az állami és a magán-egészségügyi ellátásban

A magánellátásban közel harmadannyi idő alatt jutnak ellátáshoz az ügyfelek, mint az államiban. Az átlagos várakozási idő a szakorvosi és diagnosztikus vizsgálatoknál 8 nap, míg a közfinanszírozásban 20 nap körül alakul - derül ki a Prémium Önkéntes Pénztárak reprezentatív felméréséből.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
06.
18:30

Kezdődhet a Nemzeti Orvosi Innovációs Képző Központ építése

A West Hungária Bau Kft. építheti meg a Nemzeti Orvosi Innovációs Képző Központot (NOIKK), nettó 14 milliárd 720 millió forintért.

Szerző(k): Németh Géza