pártfinanszírozás

05.
26.
14:20

Ideje rendet tenni a lengyel kormány háza táján

Lengyelországban az a sajátos helyzet állt elő, hogy a kormánykoalícióban részt vevő törpe pártok nem kapnak állami támogatást, mert nem felelnek meg az ezzel kapcsolatos törvényi elvárásoknak.

Szerző(k): Barabás Júlia
02.
12.
18:45

Korrupciógyanú tartja lázban Ausztriát

Rövid időn belül már a második kínos ügy rázza meg az osztrák néppárti-zöld kormánykoalíciót. Ezúttal egy vesztegetési ügy miatt tartottak házkutatást a pénzügyminiszternél, de a szálak a kaszinóügyben Sebastian Kurz kancellár irányába mutatnak.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
10.
25.
11:14

Váratlan bejelentést tett Berki Krisztián

Berki Krisztián pártot alapít, mind a 106 választókerületben jelöltet állítana 2022-ben - derült ki az ATV #Bochkor című műsor aktuális részének felvételén.

Szerző(k): Szepesi Anita
07.
06.
12:29

Vádat emeltek a kamupártos házaspár ellen

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádat emelt egy házaspár ellen, mert a férj és a feleség a 2014-es országgyűlési választások alkalmával 117 millió forintot elcsalt az általa létrehozott párt állami támogatásából. Az MTI szerint a Seres Mária Szövetségesei elnevezésű pártról van szó.

Szerző(k): Rácz Gergő
07.
17.
11:14

Putyin kezébe veheti Európa irányítását

Európa populista vezetői az elmúlt időszakban fontos tapasztalattal gazdagodhattak: hiába robbannak ki botrányok gyanús orosz kapcsolataikról, szavazóik nagy ívben tesznek ezekre, továbbra is támogatják a szívükhöz közel álló szélsőjobboldali pártokat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
18.
18:39

Elsodorhatja az osztrák kormányt az új botrány

Lényegében biztos, hogy Ausztriában előrehozott választásokat fognak tartani a botrányba keveredett Heinz-Christian Strache alkancellár és szabadságpárti (FPÖ) elnök lemondása nyomán - értesült szabadságpárti körökből szombat délután az APA osztrák hírügynökség.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
24.
20:55

Seres Máriáék állhatnak féltucat kamupárt mögött? - Kétmilliárdos a kár

Az utóbbi évek kamupártos lenyúlásairól készített tényfeltáró filmet Rablópártok címmel a közéleti megmozdulásairól ismert Gulyás Márton. A konkrétan tetten ért kár 2,2 milliárd forint - írta a hvg.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
12.
22:29

Lényegében eldőlt a Jobbik további sorsa

Elhárult a megszűnés közvetlen réme a Jobbik feje felül, elkezdhetik a törlesztést - tudta meg a hvg.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
16.
12:08

Az ÁSZ feljelentette a Párbeszédet és a Momentumot - nyomoz az adóhivatal

Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoznak az ÁSZ feljelentése következtében a Momentum és a Párbeszéd Magyarországért ellen - értesült a Magyar Nemzet címen megjelenő kormánylap.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
29.
11:20

Az ÁSZ megvizsgálta a Fidesz és a KDNP gazdálkodását - vajon mit talált?

A Fidesz és a KDNP gazdálkodásának törvényessége biztosított volt, a könyvvezetés és a gazdálkodás során betartották a jogszabályokat. Ezzel biztosították a közpénzek felhasználásának átláthatóságát és elszámoltathatóságát - állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

Szerző(k): Domokos Erika