pénzügy

05.
12.
07:28

Hitelmoratórium: mentőöv jöhet?

A gazdaság stabilitása és gyors növekedési pályára állítása érdekében a Magyar Bankszövetség támogatja, hogy a moratórium meghosszabbításában a rászorulók, a koronavírus-járványban jelentős károkat elszenvedő családok és vállalkozások kaphassanak további, célzott segítséget.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
11.
15:17

Új adóintézkedéseket jelentett be Varga Mihály

A vállalkozásokat segítő adókönnyítésekről döntött a kormány, amelyek jelentős segítséget jelenthetnek a hazai üzletei szektornak – jelentette be Varga Mihály. A pénzügyminiszter szerint az intézkedések nyomán a pénzpiacok is könnyítésre számíthatnak, és kifehéredik az eddig szabályozatlan digitális pénzpiac is.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
10.
11:33

Négy hónap: 1000 milliárd felett a hiány

Áprilisban többlettel zárt a központi alrendszere a négyhavi államháztartási hiány így is túllőtte az 1000 milliárd forintot. A gazdaági kormányzat költségvetés módosítással ígér többletforrásokat a védekezéshez.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
10.
09:53

Nagy feltámadásra számít Varga Mihály

Jövő tavaszra érheti el a járvány előtti gazdasági teljesítményt Magyarország, addig az állam és a költségvetés igyekszik bőkezűen segíteni a vállalatokat és a piaci szereplőket – mondta Varga Mihály. A pénzügyminiszter elismerte, hogy a hiány terén vitái vannak a gazdasági kormányzatnak a Költségvetési Tanáccsal, és rendezetlen kérdések vannak a hitelmoratórium ügyében is.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
10.
06:20

Erősebb inflációtűrésre intette az ECB-t a monetáris tanács egyik tagja

A finn jegybank kormányzója szerint az euróövezeti központi banknak (EKB) az amerikai Federal Reserve példáját követve toleránsabban kellene kezelnie az inflációs cél túllépését, különös tekintettel arra, hogy az euróövezeti infláció üteme hosszú évek óta meglehetősen lanyha.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
05.
07:55

Adóbevallás: jön a célegyenes

Összesen 400 ezer társasági adóról szóló és kiva-bevallást vár a NAV.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
04.
11:31

Varga Mihály: 5,2 százalék lesz a növekedés jövőre

Varga Mihály pénzügyminiszter kedden átadta a jövő évi költségvetés tervezetét az Országgyűlésnek. A formális eseményen elhangzott, hogy a nyugdíjcélú kiadások növelése, a jövő évre beígért adókedvezmények mellett is csökkenő hiányt ígér. A növekedést 2022-re 5,2 százalékra várják, az inflációt 3 százalékra. A hiányt 5,9 százalékra tervezi a gazdasági vezető, idén arra számítanak, hogy 79,9 százalékra csökkenhet az államadósság.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
15:27

Újabb minimálbér-emelés jöhet júliusban, a minisztérium jelzése szerint

A munkavállalók aggódnak, de a Pénzügyminisztérium szerint meglesz a feltétele az újabb 1 százalékos minimálbér-emelésnek. Az Európai Bizottsághoz nemrég benyújtott konvergenciaprogramban fedte fel lapjait a tárca - írja az mfor.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
01.
13:09

PM: idén 4,3, jövőre 5,2 százalékkal nőhet a magyar gazdaság

A Gazdaságvédelmi és a Gazdaság-Újraindítási Akcióterv, valamint az eredményes oltási program megteremti a lehetőséget arra, hogy a magyar gazdaság idén visszatérjen a dinamikus, uniós átlag feletti növekedési pályára - áll a Pénzügyminisztérium által bemutatott Konvergencia Programban, amelyet a tárca benyújtott az Európai Bizottsághoz.

Szerző(k): Szász Péter
05.
01.
10:57

Kiderült a novemberi nyugdíjemelés titka

Nagy nehezen megtudta a 24.hu, hogy ki és mi alapján határozza meg a novemberi nyugdíjemelés mértékét. A portál fél évre próbálja kideríteni a döntés hátterét, de eddig lepattant minden hivatalról.

Szerző(k): Szász Péter