pénzügyminiszter

05.
12.
07:28

Hitelmoratórium: mentőöv jöhet?

A gazdaság stabilitása és gyors növekedési pályára állítása érdekében a Magyar Bankszövetség támogatja, hogy a moratórium meghosszabbításában a rászorulók, a koronavírus-járványban jelentős károkat elszenvedő családok és vállalkozások kaphassanak további, célzott segítséget.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
11.
15:17

Új adóintézkedéseket jelentett be Varga Mihály

A vállalkozásokat segítő adókönnyítésekről döntött a kormány, amelyek jelentős segítséget jelenthetnek a hazai üzletei szektornak – jelentette be Varga Mihály. A pénzügyminiszter szerint az intézkedések nyomán a pénzpiacok is könnyítésre számíthatnak, és kifehéredik az eddig szabályozatlan digitális pénzpiac is.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
10.
11:33

Négy hónap: 1000 milliárd felett a hiány

Áprilisban többlettel zárt a központi alrendszere a négyhavi államháztartási hiány így is túllőtte az 1000 milliárd forintot. A gazdaági kormányzat költségvetés módosítással ígér többletforrásokat a védekezéshez.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
10.
09:53

Nagy feltámadásra számít Varga Mihály

Jövő tavaszra érheti el a járvány előtti gazdasági teljesítményt Magyarország, addig az állam és a költségvetés igyekszik bőkezűen segíteni a vállalatokat és a piaci szereplőket – mondta Varga Mihály. A pénzügyminiszter elismerte, hogy a hiány terén vitái vannak a gazdasági kormányzatnak a Költségvetési Tanáccsal, és rendezetlen kérdések vannak a hitelmoratórium ügyében is.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
05.
07:55

Adóbevallás: jön a célegyenes

Összesen 400 ezer társasági adóról szóló és kiva-bevallást vár a NAV.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
04.
11:31

Varga Mihály: 5,2 százalék lesz a növekedés jövőre

Varga Mihály pénzügyminiszter kedden átadta a jövő évi költségvetés tervezetét az Országgyűlésnek. A formális eseményen elhangzott, hogy a nyugdíjcélú kiadások növelése, a jövő évre beígért adókedvezmények mellett is csökkenő hiányt ígér. A növekedést 2022-re 5,2 százalékra várják, az inflációt 3 százalékra. A hiányt 5,9 százalékra tervezi a gazdasági vezető, idén arra számítanak, hogy 79,9 százalékra csökkenhet az államadósság.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
15:27

Újabb minimálbér-emelés jöhet júliusban, a minisztérium jelzése szerint

A munkavállalók aggódnak, de a Pénzügyminisztérium szerint meglesz a feltétele az újabb 1 százalékos minimálbér-emelésnek. Az Európai Bizottsághoz nemrég benyújtott konvergenciaprogramban fedte fel lapjait a tárca - írja az mfor.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
01.
13:09

PM: idén 4,3, jövőre 5,2 százalékkal nőhet a magyar gazdaság

A Gazdaságvédelmi és a Gazdaság-Újraindítási Akcióterv, valamint az eredményes oltási program megteremti a lehetőséget arra, hogy a magyar gazdaság idén visszatérjen a dinamikus, uniós átlag feletti növekedési pályára - áll a Pénzügyminisztérium által bemutatott Konvergencia Programban, amelyet a tárca benyújtott az Európai Bizottsághoz.

Szerző(k): Szász Péter
05.
01.
10:57

Kiderült a novemberi nyugdíjemelés titka

Nagy nehezen megtudta a 24.hu, hogy ki és mi alapján határozza meg a novemberi nyugdíjemelés mértékét. A portál fél évre próbálja kideríteni a döntés hátterét, de eddig lepattant minden hivatalról.

Szerző(k): Szász Péter
04.
21.
14:45

Tovább ömlenek a milliárdok a várbeli új minisztériumi épületre

Újabb, ezúttal 54 milliárd 378 milliós tendert nyert a West Hungária Bau Kft. és a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. a Budai várban, a Szentháromság tér 6. szám alatt lévő épület - amely a Pénzügyminisztérium új székhelye lesz - felújításán. A mérnök-lebonyolító és műszaki ellenőri feladatokat pedig a Céh Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. nyerte 1 milliárd 249 millió forinttal.

Szerző(k): Németh Géza