paks

04.
29.
10:00

Varga Mihály tárgyalt, az oroszok döntöttek

Változott az orosz hitel: 2026 helyett 2031-ben kell megkezdeni a Paks2 finanszírozására szolgáló a kölcsön törlesztését, a futamidő viszont 5 évvel rövidül – számolt be a RIA Novosztyi híre nyomán a Népszava.

Szerző(k): Domokos László
04.
25.
07:40

Egyelőre nem lesz szállásuk a Paks 2. építőinek

A drága ajánlatok miatt egyenlőre nem épül meg Pakson a konténer munkásszálló - közölte a PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft.

Szerző(k): Németh Géza
04.
21.
07:46

Irodaszerekre, ágyeneműre költenek 300 milliót Paks 2 kapcsán

A PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Kft. a paksi atomerőbővítés munkásszállóiba és kerítésen kívüli irodaházaiba 300 millió forintért vásárolhat berendezési és használati tárgyakat, irodaszereket.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
14.
06:40

Ismerős konzorcium nyert újra Pakson

Közös ajánlattevőként az Óbuda-Újlak Beruházásszervező és Fővállalkozó Zrt., a felcsúti székhelyű Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft., valamint a Győrber Mérnöki és Szolgáltató Kft. tervezhet - egyebek mellett egy 4 ezer fős modul munkásszállót - nettó 501,5 millió forintért. Ugyan ez a konzorcium tavaly tavaly októberben elnyert már ugyan itt egy közel 7 milliárdos tervezést.

Szerző(k): Németh Géza
04.
12.
06:40

Itt a rendelet a Paks II.-vel kapcsolatos közpénzek felhasználásáról

Az irányítása alá tartozó fejezeti kezelésű előirányzatok és központi kezelésű előirányzatok kezeléséről és felhasználásáról készített rendeletet Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter. A beruházás terhére kulturális rendezvények és sportcsarnok építése is támogatható. A jogszabály kiemeli: a támogatott sportlétesítmény nem állhat egyetlen hivatásos sportoló vagy hivatásos csapat kizárólagos használatában.

Szerző(k): Németh Géza