panel

08.
20.
09:14

Kész a napelemek újrahasznosítására alkalmas technológia

A kutatók egy olyan környezetkímélő technikát fejlesztettek ki, amellyel a kiselejtezett nappaneleket újrahasznosítva nagy teljesítményű új napelemeket hozhatnak létre. Ez a technika néhány évtized múlva kulcsfontosságú lesz, amikor a jelenleg használt napelemeket körülbelül 20 éves élettartamuk után kidobják - számol be az eredményekről a dél-koreai Aju Business Daily.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
03.
09:30

EP: női vezetők a Covid-19 elleni küzdelemben

A koronavírus-járvány amellett, hogy sok nő számára új kihívásokat hozott, rávilágított a nemek között még meglévő egyenlőtlenségekre, a világnak megmutatta, hogy számos női vezető, tudós dolgozik a világon, hogy a pandémiás helyzetet kezelje. Közülük Magyarországon a legismertebb Karikó Katalin, a BioNTech alelnöke, az mRNS technológia egyik úttörője, aki mellett Maria Rosaria Capobianchival és Susana Solís Pérez EP-képviselővel beszélgetnek az Európai Parlament nőnapi szemináriumán.

Szerző(k): Szabó Dániel
02.
26.
14:59

Családi házat adna el? Van egy jó és egy rossz hírünk

Megfontoltabb eladók, lassuló eladások jellemzik most az ingatlanpiacot, még a leggyorsabban forgó panellakások eladásához is 35 százalékkal hosszabb időre van szükség, mint a két évvel ezelőtti csúcson. A családi házak piacán azonban nincs lassulás, sőt: Pest megyében, jellemzően a fővárosi agglomerációban az elmúlt tíz évben soha nem lehetett ilyen gyorsan értékesíteni ingatlant - állapítja meg elemzésben az Otthon Centrum (OC).

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
29.
11:56

Társasházban lakik? Ismét módosult egy jogszabály

A veszélyhelyzet meghosszabbítása miatt márciusig nem tarthatók társasházi közgyűlések és nem váltható le a közös képviselő sem - hívta fel a figyelmet a Társasházak és társasházkezelők lapja.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
12.
12:33

Egy problémát megoldottak, de még mindig nehéz az újbudai panellakók élete

Csökkentették az 1-es villamos elviselhetetlen zaját az Etele úton, de a környék panelházaiban élők más zajforrásoktól is szenvednek.

Szerző(k): Szász Péter
12.
09.
06:40

Fordulat az ingatlanvásárlásnál: egyre többet lehet alkudni az árból

A hazai ingatlanpiac elmúlt hónapokban bekövetkezett megtorpanása egyelőre nem is annyira a hirdetési árak csökkenésén látszik, hanem azon, hogy egyre növekszik az alku mértéke.

Szerző(k): Molnár Csaba
10.
12.
19:48

Még drágulnak a panellakások egyes körzetekben - friss jelentés az ingatlanárakról

Az országos lakásárindex stagnált a harmadik negyedévben reálértéken, míg nominálisan enyhe emelkedést mutatott az előző év azonos időszakához képest a Duna House saját adatain alapuló becslése szerint.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
09.
09.
08:00

Mekkora a havi törlesztője most egy hitelből vásárolt, átlagos panellakásnak?

Vajon milyen áron juthatunk most hozzá egy átlagos állapotú, 50-56 négyzetméteres panellakáshoz a nagyobb városokban és Budapest egyes kerületeiben, illetve egy ilyen megvásárláshoz mekkora minimális önerőt kell tudnunk előteremteni, ha hitelt is felvennénk?

Szerző(k): Bankmonitor.hu
09.
03.
19:16

Tűz miatt lakhatatlanná vált egy budapesti panellakás

Teljesen kiégett egy panelház kilencedik emeleti lakásának egyik helyisége a XI. kerületi Fegyvernek utcában - írja a Katasztrófavédelem.

Szerző(k): Szász Péter
08.
05.
18:19

Lakást ad el? Van egy rossz hírünk

Hiába növekedett negyedével a panellakások értékesítésének ideje, még mindig ez az ingatlantípus kel el a leggyorsabban, országos átlagban 88 nap alatt. A családi házak eladóinak fél évnél is többet kell várni vevőre, derült ki az Otthon Centrum (OC) piaci elemzéséből.

Szerző(k): Szepesi Anita