pcr-teszt

05.
08.
20:49

Saját zsebből fizetheti a műtét előtti Covid-teszteket, akit nem oltottak be

Aki nem oltatja be magát, az saját költségére kérhet PCR tesztet, és gyorstesztet a kórházi beavatkozás előtt - tudta meg a Telex az Emberi Erőforrások Minisztériumától. A védettségi igazolvánnyal rendelkezőktől nem kérnek tesztet.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
08.
13:34

Ingyenes tesztelést hirdetett az ellenzéki kerület

Ingyenes tesztelést biztosít a felsősöknek, a középiskolásoknak és a pedagógusoknak a XVIII. kerületi önkormányzat, hogy az iskolák hétfői nyitását megelőzően kiszűrjék a koronavírus-fertőzötteket - közölte a kerület alpolgármestere, Kőrös Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Mindenki Magyarországa) szombaton online sajtótájékoztatón.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
08.
10:12

Van ország, ami várja az oltatlan turistákat is

Montenegró ingyenes koronavírus-kezelést és tesztelést ígér a turistáknak - közölte a helyi sajtó szombaton, az ország egészségügyi minisztériumára hivatkozva.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
07.
21:42

Angliába készül? Nem egyszerű beutazni a magyaroknak sem

Május második felétől tizenkét országból és térségből lehet karanténkötelezettség nélkül Angliába utazni - jelentette be pénteken Grant Shapps brit közlekedési miniszter. A zöld kategóriás országok listájára egyelőre nem került fel Magyarország, amely a sárga kategóriás, továbbra is karanténkötelezett országok között van.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
06.
14:47

Kimosták és újra felhasználták a Covid-teszteket Indonéziában

Indonéziában egy egészségügyi vállalat több alkalmazottját tartóztatták le, mert állítólag a cég használt koronavírus-tesztkészleteket mosott ki és adott el újra. A rendőrség szerint a szumátrai Medan repterén akár 9000 utast is tesztelhettek a használt pálcikákkal - írja a Travelo.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
12:44

Finisbe fordult az egyik legizgalmasabb Covid-vakcina

Az Egyesült Királyságban csütörtökön kezdődik a legújabb növényi alapú Covid-19 vakcina vizsgálata Yorkshire-ben és Humberben. A Medicago készítménye nagyon ígéretes eredményeket mutat, legnagyobb előnye, hogy dohánynövényből lehet szüretelni.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
11:40

A saját bankja is hitelezi Mészáros Lőrinc új magánegészségügyi cégeit

A járvány a felcsúti milliárdos Mészáros Lőrincet is a magánegészségügy felé irányította, decemberben beszállt a koronavírus-szűréseket is végző Fájdalom-ambulancia Kft.-be, valamint a Gyógyító Magyarok Kft.-be. A cégek 2020-ban többszörösére növelték bevételüket és profitjukat, idén februárban pedig több mint hárommilliárdos kölcsönt kaptak az MKB Banktól - vette észre az Mfor.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
02.
22:32

Horvátországba utazna? Fontos változást közöltek

A horvát belügyminisztérium vasárnap pontosította a horvátországi beutazással kapcsolatos közleményét, így a határátlépéshez csak abban az esetben lesz elegendő egy oltás, ha az illető igazolni tudja, hogy már átesett a koronavírus-fertőzésen - olvasható a koronavirus.hr oldalon.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
26.
18:15

Tömeg a teraszokon: adjon ingyen tesztet a kormány! - kérik a szakszervezetek

A terasznyitások hétvégéjén kialakult tömeges fesztiválhangulat hatására megerősíti korábbi követelését a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ): biztosítson a kormány ingyen koronavírus tesztelési lehetőséget minden magyarnak. Az intézkedést a szövetség az eddigieknél indokoltabbnak és sürgősebbnek tartja.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
26.
17:43

Célegyenesben az uniós vakcinaigazolás, mindenkinek ingyenes tesztet javasolnak

Már június elején döntés születhet a gyorsítva tárgyalt, európai uniós vakcinaigazolásról. Ez azonban még nem az útlevél - és visszájára fordulhat a kezdeményezés, ha az egyes tagállamok között nincs egyetértés a bevezetésről.

Szerző(k): Rácz Gergő