pegasus

07.
26.
13:33

Pegasus: a Fidesz ahogy ígérte, nem ment el a nemzetbiztonsági ülésre

Pintér Sándor belügyminiszter megjelent, a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt azonban határozatképtelen volt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának hétfői zárt ülése, amelyen a Pegasus kémszoftverrel végzett megfigyelésről tájékozódtak volna a képviselők. Az ellenzéki politikusok szerint az, hogy a fideszesek nem jelentek meg az ülésen, jelzi, "van takargatnivalójuk" és "valami nincs rendben" az ügyben.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
25.
20:51

Izrael ki fogja vizsgálni a Pegasus-botrányt

Telefonon kérte Emmanuel Macron Naftali Bennett izraeli elnököt arra, hogy „rendesen vizsgálják ki” a Pegasus-botrányt - írja a hvg.hu.

Szerző(k): Szász Péter
07.
24.
14:06

Weber: a Pegasus-ügy már nem magyar belügy

A magyar kormánynak készen kell állnia arra, hogy független vizsgálatot engedélyezzen a Pegasus-ügyben - mondta a France24-nek Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője, aki azt is hozzátette, hogy ez már nem magyar belügy.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
24.
13:17

A Pegasus gyártójának uniós cége magánszereplőknek is árul megfigyelőeszközt

A Pegasust gyártó NSO Group bulgáriai leányvállalata magánszereplők számára ia árul olyan programot, amivel mobilhálózatra kapcsolódva lehet telefonokat lehallgatni - írja a Szabad Európa.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
23.
12:05

Aszódin keresztül a Paks II. projekt is a Pegasus célkeresztjébe került

A héten kipattant nemzetközi megfigyelési botrány egyik újabb kirakó-darabkája szerint a Pegasus kémszoftverrel megfigyelt magyarok között lehetett Aszódi Attila egykori államtitkár, akit éppen akkor figyelhettek meg a telefonján keresztül, amikor az új magyar atomerőmű építési projekt egyik legfontosabb vezetői posztját töltötte be - és hozott döntéseket. Erről írt az ügyet idehaza kirobbantó Direkt36.

Szerző(k): Szabó M. István
07.
23.
11:49

Orbán: ha Magyarország rendezné ezt az olimpiát, normális körülmények között valósulna meg

A kormány létrehozza a magyar helyreállítási alapot és elindítja azokat a programokat, amelyeket az európai helyreállítási alap finanszírozna - mondta Orbán Viktor, aki a mai rádiós beszédében nem kommentálta a Pegasus-ügyet. A miniszterelnök sajnálja, hogy a most kezdődő tokiói olimpiát nem Magyarország rendezi.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
22.
17:30

Nyomozást rendeltek el a magyar Pegasus ügyben

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség több feljelentés nyomán jogosulatlan titkos információgyűjtés bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el az úgynevezett Pegasus ügyben - jelentette be a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) csütörtökön.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
22.
16:59

Oroszország kimaradt a Pegasus ügyből, mert nem szorul beszállítókra

Az orosz titkosszolgálatról köztudott, hogy széles körben megfigyel, ezen belül lehallgat civileket, politikusokat, újságírókat, gazdasági szereplőket, üzletembereket. Az orosz-izraeli kapcsolatok jók, a felek díjazzák egymás technológiai tudását, Oroszország mégis kimaradt a Pegasus ügyből. Ennek két oka is van, és egy több tízmilliárd dolláros üzletet jelent az országnak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
22.
11:45

Terrorelhárításra költött állami pénzek adhattak teret a Pegasus megvásárlásához

Két Izraellel folytatott találkozó után is voltak olyan magyar költségvetési átcsoportosítások, amelyek akár forrást biztosíthattak a Pegasus szoftver megvásárlására. Egyszer Netanjahu budapesti V4-csúcson való részvételekor, egyszer pedig akkor, amikor Czukor József volt hírszerző, miniszterelnöki főtanácsadóként egyeztetett az izraeliekkel egy újabb diplomáciai találkozóról. Az NSO cég által hivatalosan terrorelhárításra fejlesztett kémszoftver megvásárlását nem tagadták, nem is erősítették meg az érintettek.

Szerző(k): Németh Géza, Szabó Dániel
07.
22.
07:08

A pedofiltörvény és a Pegasus-ügy gazdasági károkat okozhat Magyarországnak

Egymás után jelent be a kormány olyan intézkedéseket, amelyek ugyan népszerűek a választók körében, de a külföldi befektetőknek nem tetszenek. Ilyenek például a "pedofil-törvény" homofób elemei, a Pegasus-ügy, de ilyen a szakértők szerint a fölösleges általános moratórium-hosszabbítás is.

Szerző(k): Herman Bernadett