pentagon

08.
03.
18:45

Napokkal előre a jövőbe lát a Pentagon

Az Egyesült Államok hadserege egy olyan algoritmussal kísérletezik, amely előre megjósolja a várható eseményeket, és az első tesztek után azt állítják, hogy annyira hatékony a fejlesztés, hogy több nappal előre látják a jövőt. De a Különvélemény című film jövőjétől még messze vagyunk.

Szerző(k): Szabó Dániel
08.
03.
18:06

Lövöldözés miatt lezárták a Pentagon épületét (frissített)

Lövöldözés miatt, amerikai idő szerint kedden délelőtt lezárták az Amerikai Védelmi Minisztérium, a Pentagon épületét - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
08.
13:33

A Pentagon adta a pofont a Microsoftnak, a Jedi közbeszólt, az Amazon tarolhat

Az amerikai védelmi minisztérium törli azt a vitatott 10 milliárd dolláros felhőalapú számítástechnikai szerződést, amelyet a Trump-kormányzat alatt a Microsoft kapott. Akkor az Amazont szorították ki az Összevont Védelmi Infrastruktúra (Joint Enterprise Defense Infrastructure, JEDI) beszerzésből, most viszont Jeff Bezos cégét is be kell vonni a projektbe.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
06.
10:10

A Pentagon vall az UFO-król, de ET-nek még nem kell szobát berendezni

Az Egyesült Államok különböző haderőnemei már nem tagadják, hogy találkoznak olyan légijelenségekkel, akár repülőtárgyakkal is, amelyekről nem tudják megmondani, hogy micsodák. Sokan földönkívülieket látnak bennük, mások valamelyik nagyhatalom új fegyverének gondolják őket. Hamarosan a Pentagon nyilvánosságra hozza a jelentését, de nem igazán érdemes konkrét válaszokra számítani.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
06.
20:46

A Pentagont is elérte a koronavírus

Karanténba vonult a Pentagon vezetőségének több tagja, köztük Mark Milley, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője is – írja a 24.hu a CNN nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
07.
24.
21:06

Az amerikaiak szerint az oroszok továbbra is fegyvereket szállítanak Líbiába

Oroszország továbbra is különféle fegyvereket szállít Líbiába, ezt műholdas felvételek támasztják alá - jelentette ki közleményében a Pentagon (amerikai védelmi minisztérium) pénteken.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
21.
17:48

Jó negyedévet zárt a Pentagon első számú fegyverszállítója

A Lockheed Martin Corp., a Pentagon első számú fegyverszállítója a vártnál nagyobb profitra tett szert az első negyedévben, egyebek között F-35-ös harci repülőgépei (képünkön) iránti kereslet növekedésének kösszönhetően - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
02.
19.
20:35

Távozik a Pentagon politikai tervezéssel foglalkozó vezetője Trump "kérésére"

Donald Trump amerikai elnök kérésére szerdán lemondott John Rood, az amerikai védelmi minisztérium politikai tervezéssel foglalkozó vezetője - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
11.
25.
07:19

Meg akarta kerülni Trumpot az államtitkár - le is mondatták

Lemondásra kényszerült az amerikai védelmi tárca haditengerészeti államtitkára, Richard Spencer, aki Mark Esper tárcavezető követelésére nyújtotta be lemondását - jelentette be a védelmi minisztérium helyi idő szerint vasárnap este az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
10.
27.
22:30

Visszatért a pilóta nélkül amerikai űrrepülőgép

Két évig tartó titkos út után visszatért a Földre az Egyesült Államok pilóta nélküli űrrepülőgépe - jelentette be a Pentagon, az amerikai védelmi minisztérium vasárnap.

Szerző(k): Szepesi Anita