penz

04.
10.
08:46

Putyin figyelmeztetést kapott

Az orosz jegybank elnöke felszólította a kormányt, hogy sürgősen hagyjon fel bizonyos élelmiszerek árának limitálásával, mert ez súlyos kárt okoz az egyébként szépen fejlődő agrárgazdaságnak.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
09.
18:46

Magyarországon folytatódhat az infláció gyorsulása (elemzők)

Megfelelt a várakozásoknak az infláció márciusi emelkedése, és a világpiaci olajárak, valamint a dohánytermékek jövedéki adójának növekedése miatt a drágulás további gyorsulására számítanak az MTI-nek nyilatkozó piaci elemzők.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
09.
11:46

Márciusban 1100 milliárd fölé ugrott a hiány

A járványügyi védekezés, a vakcinabeszerzések biztosítása és a gazdaság újraindítását szolgáló intézkedések következtében a központi alrendszer 1144,1 milliárd forintos hiánnyal zárt március végével.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
09.
10:10

Már nem a Dacia a legnépszerűbb a nagycsaládosok körében

Már nem a Dacia, hanem a Toyota a legnépszerűbb a nagycsaládos támogatással vásárolt hétüléses autók piacán - írja Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebookon.

Szerző(k): Szász Péter
04.
08.
20:24

Felzárkózott az euróra és a dollárra a forint

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtökön a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
07.
10:40

Itt a legújabb bankkártya: fémből készült, és nagyon sokat tud

Hosszú hónapokig tartó tervezést és előkészítést követően az MKB Banknál már elérhetőek az MKB World Elite Metal és az MKB Platinum Metal fémkártyák. A bankfiókokban és az interneten is igényelhető kártyákat egyedülálló szolgáltatáscsomag és különleges, álló formátumú design teszi páratlanná a hazai piacon.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
04.
09:37

Vallanak a drágulásról, az exportról és az ipar helyzetéről a héten

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az iparra és a külkereskedelmi termékforgalomra vonatkozó februári első becslés, a márciusi fogyasztói árindex, valamint a héten ismerteti a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének március végi, előzetes pénzforgalmi adatait is - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
31.
14:23

Pénzügyi verseny indul a gimnáziumokban

Április 12-én délig jelentkezhetnek a gimnáziumokban tanuló diákok a II. Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyre. Eddig már közel félezren regisztráltak, négy fős csapatokban a megmérettetésre, amely három fordulóból áll és nemcsak a győztesek részesülnek értékes díjakban. A verseny fővédnöke Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára.

Szerző(k): Herman Bernadett
03.
31.
09:49

Meglepetést vár a gazdaságtól Varga Mihály

Igencsak optimista hangulatban van Varga Mihály pénzügyminiszter, aki arra számít, hogy meglepetésszerűen gyors fellendülés követi a gazdasági válságot.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
29.
08:31

Gyengüléssel kezdte a napot a forint

Gyengült kissé a főbb devizákkal szemben hétfő reggelre péntek esti árfolyamához képest a forint. Az elmúlt héten azonban nyereségre tett szert, az euróval és a svájci frankkal szemben közel másfél, a dollárral szemben közel fél százalékosra - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel