pfizer

05.
06.
14:58

A Pfizer külön szállít oltóanyagot az olimpikonoknak

A Pfizer-BioNTech csütörtökön bejelentette, hogy megállapodást kötött a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, melynek értelmében oltást biztosít a tokiói olimpián résztvevő sportolók és küldöttségek számára. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság eddig határozottan ellenezte, hogy az olimpiára készülő sportolókat soron kívül beoltsák, de azt hangsúlyozta, hogy fontos az oltás a játékok előtt - írja az Index.

Szerző(k): Szász Péter
05.
06.
08:32

Az USA közkinccsé teszi a vakcinák szabadalmait

Az Egyesült Államok támogatja a Covid vakcinák szabadalmi oltalmáról való lemondást a globális egészségügyi válságra hivatkozva - jelentette be a Fehér ház. A világon számos országban alig indult csak meg a vakcinációs program, ami a világjárvány elhúzódását jelentené. Erre jelenthet megoldást, hogy a vakcinák szabadalmait elérhetővé teszik, hogy más cégek is megkezdhessék a gyártást. A gyógyszergyárak egyelőre ellenzik a lépést.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
05.
12:05

Pfizer- és AstraZeneca-vakcina: fontos számok érkeztek

A hatvan év felettiek körében az AstraZeneca és a Pfizer első dózisa átlagosan már 86,6 százalékos hatékonyságú védettséget biztosít a koronavírus-fertőzéssel szemben - derült ki egy koreai vizsgálatból.

Szerző(k): Domokos László
05.
04.
14:43

Javított az éves előrejelzésén a Pfizer

Javította éves bevételi és nyereség-előrejelzését a Pfizer amerikai gyógyszergyártó, mivel a koronavírus-járvány miatt továbbra is hatalmas a kereslet a BioNTech német biotechnológiai vállalattal közösen fejlesztett vakcinája iránt - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
13:03

Karikó Katalin: Hamarosan lesz univerzális oltás minden koronavírus ellen

Minden variánst vizsgálunk. De a dupla variánsokról az eddig vizsgálatok azt mutatják, hogy a kettős mutáció a vírus esélyét rontja: a dupla variáns ellen ugyanolyan jó volt az ellenanyag-termelés, mint az eredeti vuhani ellen - mondta Karikó Katalin biokémikus, a BioNTech alelnöke a Telexnek adott interjúban.

Szerző(k): Domokos László
05.
04.
12:36

Szijjártó Péter köszönetet mondott a Pfizernek, újabb 3,5 millió dózis érkezik hamarosan

Kedden megérkezett a 20. szállítmány a Pfizer/BioNTech-féle koronavírus-vakcinákból, ebből a készítményből érkezett eddig a legtöbb a Magyarországra, amit Szijjártó Péter megköszönt az amerikai gyógyszercégnek. Május-júniusban újabb 3,5 millió adag érkezik, amelyek egy részét a fiatalok oltására használják majd fel.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
10:43

Gyerekek oltására kaphat meg egy engedélyt a Pfizer

Egy szövetségi tisztviselő és egy, a folyamatot ismerő személy szerint az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal várhatóan jövő hétre engedélyezi a Pfizer Covid-19-elleni vakcináját a 12 éves és idősebb fiatalok számára, így sokak számára még a tanév kezdete előtt beadható lesz az oltás - írja a Fox News.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
21:45

Gulyás Gergely: felkészültünk, hogy 9 hónap után mindenkit újra be kell oltani

A kormány arra készül, hogy legrosszabb esetben kilenc hónap után mindenkit újra be kell oltani – mondta Gulyás Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a hosszú távú vakcinastratégia mellett beszélt a veszélyhelyzet fenntartásáról is.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
03.
16:36

Pfizer-vakcina: a 12-15 éves korosztálynál vizsgálja a használatot az EMA

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte annak értékelését, hogy a Pfizer és a BioNTech vállalatoknak az új típusú koronavírus ellen (SARS-CoV-2) kifejlesztett vakcinája alkalmazható-e a 12-15 éves korosztály esetében - közölte az uniós ügynökség hétfőn.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
02.
17:20

Így hosszabbítaná meg az oltás hatását a BioNTech vezetője

Egy plusz oltással meg lehetne hosszabbítani a koronavírus elleni védelmet, ehhez variálná a BioNTech elnök-vezérigazgatója az mRNS és az elölt vírust vagy adneovírust tartalmazó vakcinákat - de ez csak ötlet, még nem végeznek ilyen kutatásokat.

Szerző(k): Domokos Erika