pmi

12.
01.
08:13

Nagyon megy most Kínának

Egy évtizedes csúcsra erősödött a kínai feldolgozóipar teljesítménye novemberben a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felmérése szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
10.
09.
07:46

Javul a szolgáltatóipar teljesítménye Kínában

Javuló ütemben bővült a kínai szolgáltatóipar teljesítménye szeptemberben - derül ki a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felméréséből.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
04.
12:25

Újabb riasztó adat mutatja a koronavírus hatását

Történelmi mélységbe süllyedt Kínában és Hongkongban a februári beszerzési menedzserindex (bmi), amely jól jelzi előre a várható gazdasági növekedést. Ezúttal nem bővülést, hanem a gazdaság hanyatlását mutatják.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
02.
15:12

Életjelet mutatott a brit gyáripar

A hétfőn ismertetett legfrissebb mérőszámok szerint a tavalyi év első negyedének vége óta először élénkült a múlt hónapban a brit gyáripar kibocsátási aktivitása, mindenekelőtt a politikai bizonytalanság enyhülése miatt, ám a koronavírus-járvány által a beszállítói hálózatokban okozott felfordulás is egyre nagyobb mértékben érezteti hatását - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
10.
08.
09:25

Kellemetlen meglepetést okozott a kínai szolgáltatószektor

Szeptemberben a várt javulás helyett csökkent, és a kínai szolgáltatóipari szektor teljesítményének hét hónapja a legkisebb mértékű növekedését tükrözte a Caixin gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexe - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
08.
05.
10:29

Rossz hírek a kínai gazdaságból

Öt hónapja a leglassúbbra csökkent a szolgáltatási szektor teljesítményének növekedési üteme júliusban Kínában a pekingi Caixin és a londoni Markit gazdaságkutató intézetek hétfőn kiadott közös felmérése szerint - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
08.
01.
18:25

Gyászos számok az USA-ból

Közel egy évtizede a leggyengébb teljesítménynövekedést érte el júliusban az amerikai feldolgozóipar a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet csütörtökön közzétett kimutatása alapján - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
24.
10:55

Köhög az euróövezet gazdasága

Lassult júliusban az euróövezet magánszektorának növekedése a beszerzésimenedzser-indexek tanúsága szerint - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
22.
10:28

Német és francia adatok miatt esnek a tőzsdék, meg a forint

A vártnál 2 ponttal rosszabb lett az átfogó francia és a 1,2 ponttal a német márciusi beszerzési menedzser index adat és különösen gyengére sikeredtek a feldolgozóipari komponensek. Az adatok közlése után a tőzsdék esni kezdtek az euró pedig - a forinttal együtt - gyengülni kezdett.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
11.
23.
11:14

Gyengelkedik az eurózóna

Négy éve a leggyengébb teljesítménynövekedést nyújtja novemberben az euróövezeti gazdaság a londoni IHS Markit gazságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének a tanúsága szerint - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna