polgárháború

03.
15.
19:01

A bevándorlók sztorija, egy tragédiába fulladt forradalom

A magyar társadalmat sokkolta a 2015-ös több mint egymillió embert megmozgató bevándorlási hullám, amely dél felől elérte az országot. A magyarok többsége egyet értve kormányukkal barátságtalanul fogadta az érkezőket, akik Nyugat-Európába menet tranzit országként érintették Magyarországot. Nagy részük Szíriából menekült el. Nem volt más választásuk.

Szerző(k): Komócsin Sándor
11.
27.
15:06

Polgárháború jöhet Lengyelországban a legendás politikus szerint

Lech Walesa a lengyel rendszerváltás előkészítésének legendás szakszervezeti vezetője, volt államfő attól tart, hogy az abortusztörvény módosítása miatt kirobbant tüntetésekre adott brutális rendőri választ borzalmas viszont válasz követheti.

Szerző(k): Barabás Júlia
10.
23.
15:57

Évtizedes polgárháborút sikerülhet lezárni

Azonnali és tartós fegyverszünetről állapodtak meg a líbiai szemben álló felek pénteken az ENSZ égisze alatt Genfben tartott tanácskozásukon.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
13.
18:59

A katasztrófa nem jár egyedül, horrorrá válhat

A polgárháború sújtotta Jemenben lényegében akadálytalanul pusztít a koronavírus-járvány, nem csupán azért, mert alig létezik egészségügyi ellátás, hanem mert tudatosan blokkolják a fertőzésről és a betegségről szóló bármilyen információ megjelentését.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
28.
19:54

Ezt se gondolta volna: pozitív mellékhatása van a járványnak

Az, hogy az ENSZ felszólítja a világon éppen egymással háborúzó feleket, hogy hagyják ezt abba, nem újdonság, ám az már annál inkább, hogy ennek most akár még foganatja is lehet. Ha mégsem, annak humanitárius katasztrófa lehet a következménye.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
04.
07:08

Menekültválság: meglepő fordulat jöhet

Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török államfő találkozott egymással, hogy enyhítsék szembenállásukat a szíriai polgárháború frontján, ami meglepő eredményre vezethet. Egy az eurázsiai térséggel foglalkozó szakértő szerint kölcsönösen előnyös kompromisszumot köthetnek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
02.
09.
16:19

Jelentős előretörést értek el Aszad erői

A szíriai kormányerők több mint 600 négyzetkilométer területet foglaltak vissza a felkelők utolsó fellegvárainak számító Idlíb és Aleppó tartományban folytatott offenzívájuk során - közölték a fegyveres erők vasárnap az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
19.
17:38

Lezárást keresnek az afrikai polgárháborúnak

Elkezdődött Berlinben a nemzetközi Líbia-konferencia, amelyen a német szövetségi kormány és az ENSZ szervezésében tizenegy ország és számos nemzetközi szervezet képviselői tárgyalnak az észak-afrikai országban dúló polgárháborúból kivezető lehetséges utakról.

Szerző(k): Rácz Gergő
09.
11.
08:25

Újra odaszúrhat az EU-nak az Orbán-kormány

Sajtóértesülések szerint a magyar kormány azt tervezi, hogy felfrissíti diplomáciai kapcsolatait Szíriával, amivel borítékolhatóan kiütheti a biztosítékot az EU befolyásos tagállamainál. Egy európai diplomata szerint Budapest nemzeti sportnak tekinti Brüsszel idegesítését.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
27.
23:18

A szíriai rendezésről tárgyalt Erdogan, Putyin, Merkel és Macron

A szombati isztambuli török-orosz-francia-német csúcstalálkozó résztvevői egyetértettek abban, hogy minél hamarabb, lehetőleg még az év vége előtt meg kell tartani az új szíriai alaptörvényt kidolgozó alkotmányozó bizottság első ülését - írta az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika