pr

05.
12.
15:02

Jó hírek jöttek az EU-ról és Magyarországról

Jelentősen javultak az Európai Unió és az euróövezet növekedési kilátásai az Európai Bizottság (EB) tavaszi gazdasági előrejelzése szerint a februárban közölt, téli prognózishoz képest; noha a növekedés üteme tagállamonként eltérő lesz, 2022 végére a gazdasági teljesítmény visszatérhet a koronavírus-járvány okozta válság előtti szintre - írja az MTI. A Bizottság Magyarország várakozásain is jelentősen javított.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
12.
14:38

Tovább tart a pénzosztás, újabb drágulás jöhet

A tavalyi megtorpanás után idén ismét rekordösszegeket költhetnek el az amerikai és az európai tőzsdei cégek saját részvényeik visszavásárlására. Ezzel az elmúlt 10 év tőzsdei áremelkedését hajtó egyik legfontosabb erő térhet vissza a piacra.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
12.
11:43

Roncsprogram indul a háztartási gépekre a szomszédban

Romániában indul a háztartási gépek cseréjének idei fordulója, amelyben az állami támogatásnak köszönhetően a lerobbant gépeket nagy kedvezménnyel számítják be az újak vásárlásába.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
11.
23:59

Az MVM tulajdonában lévő ENEXIO Hungary elnyert egy 16 millió euró értékű projektet Kínában

Az ENEXIO Hungary kínai leányvállalata elnyert egy 16 millió euró értékű projektet Kínában, az új kínai erőmű hűtéséhez az ENEXIO Hungary Zrt. által kifejlesztett hűtőrendszert építik be - közölte az MVM kedden az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
11.
21:55

Nőtt a Graphisoft Park SE eredménye az első negyedévben

Az irodák csökkenő kihasználtsága ellenére nőtt a Graphisoft Park SE eredménye az első negyedévben – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett vezetőségi beszámolóban.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
11.
21:47

A várakozások felett nőtt a Magyar Telekom nyeresége

A Magyar Telekom konszolidált adózott eredménye éves összehasonlításban az elemzői várakozásokat meghaladóan 10,1 milliárd forintra nőtt az idén az első negyedévben, a tavalyi mintegy 800 milliós veszteség után - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült gyorsjelentésében.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
11.
17:18

Interneten rendel? Nézze meg, mi történik, amíg megkapja az árut!

A 2020-as év az internetes kiskereskedelem valaha volt legnagyobb éves növekedését hozta. A webáruházak térhódítása az eladókat, valamint az őket a vevőikkel összekapcsoló logisztikai szolgáltatókat is új feladatok elé állítja. A virtuális térben újonnan megjelenő vállalkozások mellett a szektor régebbi szereplőinek is új megoldásokra van szükségük, különösen akkor, ha a termékeik jó részét nem hagyományos csomagként kézbesítik.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
09.
18:16

Érkezik a várva várt időjárási fordulat

Nyáriasan meleg idő várható a következő napokban - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
06.
13:10

A nyugdíjasokra pénzeső hullhat, ha bejön Varga Mihály terve

Az idei évközi nyugdíjemeléssel és a kormány jövő évre tervezett növelésével jól járhatnak az idősek. Ha az inflációs számítások, valamint a növekedési várakozások is bejönnek, akár az eddigieknél jelentősebb emelésre számíthatnak.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
06.
09:47

Internetes kommentplatformra róttak ki súlyos bírságot

A népszerű kommentelési platformot szolgáltató Disqust számos hírportál használja, emellett képes megosztani a felhasználói adatokat hirdetések profilozásához jelentős bírságot kaphat Norvégiában, mert a felhasználók hozzájárulása nélkül követte őket. A helyi adatvédelmi hatóság szerint a jogsértések súlyosak, és "több százezer személyt" érintettek.

Szerző(k): Szabó Dániel