profit

05.
27.
17:02

Mennyire extra az extraprofit?

A kormány által bejelentett extraprofitadók alapja a gazdasági adatok alapján bizonyos szektorokban körvonalazódó profitnövekedés. De mennyire extra az extraprofit? Az Opten az érintett ágazatokat elemezte az elmúlt évek pénzügyi adatai alapján.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
27.
15:47

Mennyit kellene fizetnie a Lidlnek, Sparnak, Aldinak és a többieknek?

A kiskereskedelmi különadó nagy részét az élelmiszerláncok adják majd össze. A Napi.hu hipotetikus, a 2020-as pénzügyi adatokon alapuló becslések szerint a 100 milliárd feletti forgalmat érintő 4,1 százalékos terhelésből igencsak nagy, 90 milliárdot meghaladó pluszadó jöhet össze.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
27.
14:24

Nem hozta a Dell a vártat

A Dell Technologies Inc. elemzők által vártnál kisebb adózott nyereséget könyvelt el pénzügyi első negyedévében, miközben árbevétele emelkedett részben a személyi számítógépek (PC) értékesítéséből származó bevételnövekedésre – írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
26.
16:37

Mi az extraprofit?

Nagy Márton egy példával magyarázta el, milyen gondolatmenet szerint határozták meg az extraprofitot. Számítása szerint most 0,3 százalékot fizet egy pénzintézet egy bankbetétre, de 7 százalék körüli kamaton helyezi be a jegybankhoz, vagy vesz állampapírokat, más eszközöket. Szerinte ez a 6,6 százalékos érték egy profit, ezért szükséges az a szétválasztás, hogy megnézik, hogy az elmúlt 22 évben mekkora volt a marzs a betétekre fizetett bank és az MNB-től felvett kamat közti különbség.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
26.
16:24

Nem tart kivonuló cégektől a kormány

„Nem befolyásolja az extraprofit elvétele, hogy egy cég kivonuljon Magyarországról” – mondta Nagy Márton, aki szerint, ha valaki az exit útjára lép, akkor az egy üzleti döntés.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
26.
16:13

Ha áthárítják az új adót, akkor azt látja a kormány

A szektorális különadókat Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerint azért nem tudják a lakosságra hárítani majd a cégek, mert pontosan látszódik majd, hogy milyen költségeik vannak, arra mekkora profit keretkezett.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
26.
14:44

A Gránit Banknál úgy látják, a bankadó mindenkinek jó

Eddigi legsikeresebb évét zárta a Gránit Bank 2021-ben és az idei év első négy hónapja is terven felüli számokat hozott.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
26.
14:44

Extraprofit-különadók jönnek

A jelenlegi helyzetből következő többletnyereségek megadóztatását méltányosnak tartjuk, ezért nem vontuk el a teljes nyereséget – közölte Gulyás Gergely, aki szerint csak annyit vesznek el, amennyit a helyzet indokol azoknál a cégeknél, akik nyertesei a mostani gazdasági helyzet.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
26.
10:25

Mészáros Lőrinc bankjának jól ment az idén

Erős negyedévet zárt az MKB Bank, amely 29,0 milliárd forint nyereséget ért el. A pénzintézet egyaránt növelte betét- és hitelállományát, és sikeres volt mind a lakossági-, mind a vállalati ügyfelek körében.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
20.
16:36

Csaknem 3 milliárd forint osztalékot fizet a 4iG, ezek a szabályok

2022. július 4-től fizeti ki az osztalékot a 4iG Nyrt. a 2021. évi eredmények után. Részvényenként 29 forint, összesen 2,968 milliárd forint az idei osztalék.

Szerző(k): Herman Bernadett