profit_warning

11.
15.
15:21

Nagy súlyt dobott le magáról a Waberer's

Egyre romló kilátások, gyenge negyedéves számok és a nagytulajdonos eladási szándéka. A sok rossz hír nyomán feleződött a Waberer's részvények árfolyama év eleje óta a BÉT-en. A nagytulajdonos mentőövet dobott a cégnek, s jelezte, egyelőre mégsem áll szándékában piacra önteni részvényeit.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
07.
30.
15:37

Robbantott a Caterpillar

Megduplázta nyereségét a világ egyik legnagyobb építőipari jármű- és eszközgyártója, az amerikai Caterpillar a második negyedévben, mert erőteljesen nőtt a termékei iránti globális kereslet. A hírre közel 3 százalékos emelkedéssel reagált a vállalat részvényének árfolyama - írta az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
25.
15:06

Megtorpant a Fiat Chrysler

A Fiat Chrysler rontotta éves nyereségelőrejelzését szerdán, miután második negyedévi adózott eredménye 35 százalékkal csökkent éves összevetésben - írta az MTI az AP-re hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
07.
14:55

Meglepő dologgal rukkolt elő a guru és a bankvezér

A legendás befektető Warren Buffett és a JPMorgan vezérigazgatója, Jamie Dimon szerint is jó lenne, ha a cégek felhagynának a saját eredményükre vonatkozó előrejelzések közlésétől. Ez szerintük ugyanis elvonja a figyelmet a cég hosszútávú működéséről, igaz, e nélkül a befektetők és az elemzők is komoly mankó nélkül maradnának.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
25.
13:01

Nagyon váratlan bejelentést tett a Wizz Air

A Wizz Air jó 10 százalékkal magasabb profitot vár idén, mint amire az elemzők számítottak. A bejelentésre elszállt a részvényárfolyam.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
10.
10:32

Hallgatásba burkolódzik Amerika

A héten indul az amerikai gyorsjelentési szezon. Az elemzők 2014 óta nem látott növekedést várnak a cégektől, s talán az optimista várakozásokat erősítheti, hogy szokatlanul kevés cég tett közzé előrejelzést saját profitjára vonatkozóan.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
07.
25.
17:35

Összeomlást okozott a Pokémon Go

Hatalmasat zuhant a Nintendo részvények árfolyama, miután a cég bejelentette, a Pokémon Go játéknak csak minimális pénzügyi hatása lesz a cég eredményességére. Közel kétezer milliárd forintnyi vagyon lett semmivé.

Szerző(k): Napi.hu
07.
21.
11:50

\"Terrorcsapás\" a légitársaságra

Csökkentette éves eredményére vonatkozó előrejelzését a Lufthansa. Az ok, hogy jelentősen csökkent a terrorfenyegetettség miatt az előfoglalások száma, s nőtt politikai és gazdasági bizonytalanság.

Szerző(k): Napi.hu
06.
03.
09:04

Negyedével zuhanhat a Citi profitja

Michael Corbat, a Citigroup vezére úgy nyilatkozott, hogy a bankcsoport nyeresége az idei második negyedévben az első negyedévhez hasonlóan alakulhat, ez pedig azt jelenti, hogy éves alapon negyedével csökkent a profit - írja a Reuters.

Szerző(k): portfolio.hu
03.
23.
14:13

Hatalmas árzuhanás a plázákban - nagy bajban a neves áruház

Tegnap több mint 10 százalékot estek a Sports Direct részvényei Londonban, miután a cég alapítója azt nyilatkozta, nem úgy alakulnak a dolgaik, ahogy várták. A főként sportcikkeket árusító társaság magyarországi üzleteiben és a webáruházban szinte folyamatosak az akciók, jelenleg is kiárusítás van.

Szerző(k): Napi.hu