projekt

05.
11.
23:59

Az MVM tulajdonában lévő ENEXIO Hungary elnyert egy 16 millió euró értékű projektet Kínában

Az ENEXIO Hungary kínai leányvállalata elnyert egy 16 millió euró értékű projektet Kínában, az új kínai erőmű hűtéséhez az ENEXIO Hungary Zrt. által kifejlesztett hűtőrendszert építik be - közölte az MVM kedden az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
02.
15.
18:01

Így fagyasztotta be az építkezéseket a járvány

Tavaly a járványnak köszönhetően az előző évhez képest 15, 2018-hoz mérve 30 százalékkal kisebb összegben kezdődtek meg építési munkák, miután csak kevesebb, mint 2000 milliárd forintot (1990 milliárd) tett ki az építőipari Aktivitás-Kezdés mutató értéke. A csökkenés az összes jelentősebb alszektort érintette - derül ki az EBI Építésaktivitási Jelentésből.

Szerző(k): Szepesi Anita
02.
03.
07:50

Nem nyit vitát a kormány a magyarok több 1000 milliárd forintjának elosztásáról

A kormány egyelőre adós azzal a társadalmi konzultációval, amelyet az uniós helyreállítási alap Magyarországnak jutó támogatásairól kellene folytatnia. Csupán közlik, hogy nagyjából mire szánják a pénzt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
29.
10:21

Új lakást venne? Jó hír érkezett

Ajánlást tett közzé a jegybank a lakóingatlan-fejlesztések projektfinanszírozásánál alkalmazandó egységes kockázatkezelési elvek megvalósítása érdekében. Az MNB ennek kapcsán elvárja egyebek közt, hogy erősödjék az ingatlanvásárlásokhoz hitelt felvevő (lakossági) ügyfelek biztonsága, aminek érdekében a finanszírozó bankoknak számos szigorú előírást kell betartatniuk az ingatlanfejlesztőkkel is.

Szerző(k): Herman Bernadett
10.
27.
06:22

Ivóvízminőséget javíthat Mészáros Lőrinc cége, közel hatmilliárdért

A Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte el négy Tolna- és egy Fejér megyei település ivóvíz javító projektjét, nettó 5 milliárd 845 millió forinttal. A becsült ellenérték nettó 6 milliárd 154 millió forint volt.

Szerző(k): Németh Géza
09.
27.
19:50

Titkos terv alapján épül kálvária a fokozottan védett badacsonyi erdőben

Titkos terv alapján, fokozottan védett területen építenek tizenhét stációból álló kálváriát a Badacsony keleti oldalában - írja a Balatontipp.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
24.
17:27

Díjazták a civil szervezeteket

Innovatív tanoda hátrányos helyzetű régióban, közösségi összefogás a Római partért és közel 100 ezer főt számláló online licitáló csoport jó ügyekért - ez csak három példa a Civil Díj 2020 nyertesei közül. A NIOK Alapítvány idén ötödik alkalommal adta ki a Civil Díjakat, kilenc kategóriában díjazták 2019 legsikeresebb kezdeményezéseit.

Szerző(k): Szepesi Anita
02.
24.
08:27

Karácsony lépéskényszerben, csapásra készül

A Fővárosi Önkormányzat változtatási tilalmat készül bevezetni a Városligetben, hogy megakadályozza az ott tervezet kormányzati építkezéseket. Karácsony Gergely főpolgármesternek lépnie kell.

Szerző(k): Komócsin Sándor
02.
08.
11:56

Egymilliárdos fejlesztés történt a mezőgazdasági gépgyártónál

Csaknem egymilliárd forintból fejlesztette - 50 százalékos európai uniós támogatással - a mezőgazdasági gépgyártást Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyében a szolnoki székhelyű McHale Hungária Mezőgazdasági Gépgyártó és Szolgáltató Kft. (McHale Hungária Kft.) vezette konzorcium - tájékoztatta a konzorciumvezető az MTI-t.

Szerző(k): Szász Péter
01.
12.
09:04

Putyin saját torkát fogta vasmarkába

Nem halad a 12 kiemelt fejlesztési program Oroszországban, amelyektől azt várja Vlagyimir Putyin államfő, hogy kormányzati ciklusának végére, 2024-re érezhetően javíthatja az oroszok elégedettségét életükkel és első számú vezetőjükkel.

Szerző(k): Komócsin Sándor