pwc

05.
10.
13:29

Lehet-e a védettség foglalkoztatási feltétel? - Ezt mondják jogászok

Az átoltottság növekedésével és a szolgáltatások újranyitásával a munkáltatók is várják a munkavállalók visszatérését a korábbi munkakörnyezetbe, emellett a munkaerő-kölcsönző cégek igyekeznek olyan dolgozókat közvetíteni, akik megfelelnek a megrendelők elvárásainak. De vajon a munkáltatók kérhetik-e a védettség igazolását, lehet-e a védettség foglalkoztatási feltétel? A Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértő jogászai összefoglalták a legfontosabb tudnivalókat.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
09.
19:11

Elővásárlási jog gyakorlása: milyen buktatók lehetnek sok tulajdonos esetén?

Nagyszámú elővásárlásra jogosult esetén az eladó nem köteles őket a tervezett eladásról tájékoztatni. A Kúria nemrégiben arra az álláspontra helyezkedett, hogy ha egy elővásárlásra jogosult más forrásból értesül a tulajdonostársa eladási szándékról, illetve az eladásról, megfelelő időn belül – a teljesítőképességének igazolása mellett – gyakorolhatja az elővásárlási jogát. Ha az eladó ennek ellenére nem ismeri el a közte és az elővásárlásra jogosult között létrejövő adásvételi szerződés létrejöttét, és azt nem teljesíti, az ugyanúgy az elővásárlási jog megsértésének tekintendő, mint más körülmények között a közlési kötelezettség megsértése.

Szerző(k): Németh Géza
05.
03.
09:45

A vártnál olcsóbb lett a trieszti kikötő megvalósíthatósági tanulmánya

A trieszti kikötő projekt komplex üzleti és műszaki megvalósíthatósági tanulmányát a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. készítheti el, nettó 445 ezer euróért (mintegy 160 millió forintért). A becsült ellenérték 100 ezer euróval (36 millió forinttal) több volt ennél.

Szerző(k): Németh Géza
04.
13.
12:07

Ötből két munkavállaló munkája hamarosan feleslegessé válik?

Ötből két munkavállaló úgy véli, hogy munkája öt éven belül feleslegessé válik - derül ki egy globális PwC-felmérésből. A távmunkában dolgozók közül pedig csak minden tizedik ember szeretne teljes munkaidőben visszatérni a hagyományos munkakörnyezetébe.

Szerző(k): Domokos László