pwc

05.
10.
13:29

Lehet-e a védettség foglalkoztatási feltétel? - Ezt mondják jogászok

Az átoltottság növekedésével és a szolgáltatások újranyitásával a munkáltatók is várják a munkavállalók visszatérését a korábbi munkakörnyezetbe, emellett a munkaerő-kölcsönző cégek igyekeznek olyan dolgozókat közvetíteni, akik megfelelnek a megrendelők elvárásainak. De vajon a munkáltatók kérhetik-e a védettség igazolását, lehet-e a védettség foglalkoztatási feltétel? A Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértő jogászai összefoglalták a legfontosabb tudnivalókat.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
09.
19:11

Elővásárlási jog gyakorlása: milyen buktatók lehetnek sok tulajdonos esetén?

Nagyszámú elővásárlásra jogosult esetén az eladó nem köteles őket a tervezett eladásról tájékoztatni. A Kúria nemrégiben arra az álláspontra helyezkedett, hogy ha egy elővásárlásra jogosult más forrásból értesül a tulajdonostársa eladási szándékról, illetve az eladásról, megfelelő időn belül – a teljesítőképességének igazolása mellett – gyakorolhatja az elővásárlási jogát. Ha az eladó ennek ellenére nem ismeri el a közte és az elővásárlásra jogosult között létrejövő adásvételi szerződés létrejöttét, és azt nem teljesíti, az ugyanúgy az elővásárlási jog megsértésének tekintendő, mint más körülmények között a közlési kötelezettség megsértése.

Szerző(k): Németh Géza
05.
03.
09:45

A vártnál olcsóbb lett a trieszti kikötő megvalósíthatósági tanulmánya

A trieszti kikötő projekt komplex üzleti és műszaki megvalósíthatósági tanulmányát a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. készítheti el, nettó 445 ezer euróért (mintegy 160 millió forintért). A becsült ellenérték 100 ezer euróval (36 millió forinttal) több volt ennél.

Szerző(k): Németh Géza
04.
13.
12:07

Ötből két munkavállaló munkája hamarosan feleslegessé válik?

Ötből két munkavállaló úgy véli, hogy munkája öt éven belül feleslegessé válik - derül ki egy globális PwC-felmérésből. A távmunkában dolgozók közül pedig csak minden tizedik ember szeretne teljes munkaidőben visszatérni a hagyományos munkakörnyezetébe.

Szerző(k): Domokos László
03.
25.
14:35

Koronavírus: repülőrajtot vár a vállalati szektor

A vállalatvezetők többsége szerint gyors kilábalással számolhat a magyar gazdaság a mostani járványhelyzet után. A cégek most az esetleg megnövekvő adóterhek miatt aggódnak.

Szerző(k): Rácz Gergő
02.
07.
11:47

Különös végeredménnyel zárult a Kúrián egy ingatlan többszöri eladása

A gyakorlatban esetenként előfordul, hogy miután az eladó és a vevő megállapodtak az ingatlan-adásvétel feltételeiről, az eladó kap egy jobb ajánlatot egy másik vevőtől. Az eladók szempontjából ilyenkor sok esetben célszerűnek tűnhet a második vevőnek eladni az ingatlant. Azonban mi történik akkor, ha már létrejött a szerződés az első vevővel, és az eladó ezt követően köt újabb szerződést az új ajánlattevővel? A Kúria válasza: versenyfutás a földhivatalba.

Szerző(k): Németh Géza
01.
14.
16:22

Évszázados rekord jöhet idén a növekedésben

Az előrejelzések szerint a világgazdaság 2021-ben piaci árfolyamon számítva hozzávetőleg 5 százalékkal – a 21. században az eddigi leggyorsabb ütemben – bővülhet, vagyis a világgazdaság teljesítménye 2021 végére vagy 2022 elejére összességében elérheti a világjárvány előtti szintet.

Szerző(k): Rácz Gergő
11.
17.
13:55

Kiderült, hogy mi a legfontosabb a magyar dolgozónak

A munkabér lett a legfontosabb munkahely választási szempont a magyar munkavállalók számára, mellette még a rugalmas és kiszámítható időbeosztás is számít. Az idősebbek azért figyelembe veszik a bónuszt és a cafeteriát is.

Szerző(k): Molnár Csaba
10.
15.
19:13

Óriási változás jön a cégek adózásában

Forradalmi változás lép hatályba január elsején az online számla adatszolgáltatási rendszer 3.0-ás verziójának bevezetésével. A kibővült adatszolgáltatási kötelezettség eredményeképpen lényegében minden érintett társaság teljeskörűen elektronizálhatja a számlázását – mondta Farkas Gábor, a PwC Magyarország adótanácsadási üzletágának igazgatója a Napi.hu-nak.

Szerző(k): Rácz Gergő
08.
12.
13:55

Akad iparág, amely nyer a koronavíruson

A koronavírusnak nem csak vesztesei vannak, a világjárvány helyzetbe hozta a korszerű pénzügyi szolgáltatásokat, a kikapcsolódás új formáit, és a gyorsan alkalmazkodó vállalkozásokat - közölte a PwC Magyarország.

Szerző(k): Rácz Gergő