pálinka

11.
08.
16:56
A szlovén éttermeket is elérte a rezsiválság, mégsem drágítanak

A szlovén éttermeket is elérte a rezsiválság, mégsem drágítanak

Szlovénia egyre többet törődik a fenntarthatósággal, ennek egyik része, hogy a helyi termelőktől vásárolnak, az organikus kézműves termékeket igyekeznek felszolgálni az éttermekben. Érdemes kipróbálni az ottani pálinkát, a helyi húsból készült hamburgert vagy a narancsbort.

Szerző(k): Herman Bernadett
08.
04.
21:47
Pálinkakirályság a magyar-szlovák határon

Pálinkakirályság a magyar-szlovák határon

Egy kis szlovákiai faluban a település méretét meghazudtolóan nagy hagyománya van a pálinkafőzésnek. Többféle gyümölcsből készítenek pálinkát, amiből anyagi haszna is van a falunak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
28.
15:11
Kevesebb mint egy euró lesz a sör augusztus 20-án, hiába a petíció

Kevesebb mint egy euró lesz a sör augusztus 20-án, hiába a petíció

Noha sokan petícióban követelték, hogy az augusztus 20-i tűzijátékot ne rendezzék meg, mivel egy gazdasági válságban egy ilyen költséges eseményen lehetne spórolni, Budapesten a kormány kitart a rendezvény mellett. Most pedig kiderült, hogy az ünnepségen 350 forint lesz egy korsó sör, ami kevesebb mint egy euró. A borok decije csupán 200 forintba kerül majd.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
09.
07:08
A mélyből próbál kimászni a pálinkaágazat

A mélyből próbál kimászni a pálinkaágazat

Az elmúlt másfél év hatványozottan nehéz helyzetbe hozta a pálinkafőzdéket. A pandémia alatt nem csak a bérfőzetők maradoztak el, de a HoReCa-szektor teljes leállásával a pálinkák utáni kereslet is jelentősen visszaesett. Mindezt csak megfejelte az idei szélsőséges időjárás, mely nagyon rossz évet hozott a gyümölcstermelésre, így a párlatok alapanyaghiánya még drágulást is hozott. Most minden a túlélésről szól.

Szerző(k): Kónya Ádám
11.
03.
13:10
Örülni fog a hírnek, aki tudja: milyen a Fertőd vidéki sárgarépa

Örülni fog a hírnek, aki tudja: milyen a Fertőd vidéki sárgarépa

A 78. uniós oltalom alatt álló árujelzőnk a Fertőd vidéki sárgarépáé lett - közölte az Agrárminisztériumra hivatkozva az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
09.
09.
12:45
Pálinkafőzés: sokan már gyümölcs kiválasztásánál hibáznak

Pálinkafőzés: sokan már gyümölcs kiválasztásánál hibáznak

A minőségi pálinka alapja a minőségi cefre: már itt eldőlhet sok minden, hiszen a legbonyolultabb kémiai folyamatok ekkor mennek végbe - hívja fel a figyelmet a a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Szerző(k): Szász Péter
03.
25.
17:09
Hallott már a vasi vadkörte pálinkáról? Brüsszelben már igen

Hallott már a vasi vadkörte pálinkáról? Brüsszelben már igen

Az Európai Bizottság március 25-én oltalom alá vette a "Vasi vadkörte pálinka" elnevezést, ezzel 66-ra emelkedett az uniós oltalomban részesülő magyar földrajzi árujelzők száma - közölte az Agrárminisztérium (AM).

Szerző(k): Domokos Erika
02.
23.
10:30
Barackpálinkákat ellenőrzött a Nébih, kettőt ki is vont a forgalomból

Barackpálinkákat ellenőrzött a Nébih, kettőt ki is vont a forgalomból

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) barackpálinkákat vizsgált, melynek eredményeképp két pálinkát ki is vontak a forgalomból, az előállítókat pedig megbüntették - derül ki a hatóság közleményéből.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
02.
04.
11:42
Szabad pálinkafőzés: bejelentés érkezett

Szabad pálinkafőzés: bejelentés érkezett

Idén több helyütt változtak a pálinkafőzés szabályai. Míg a főzés adminisztrációs teendői szinte alig változtak, a párlat-előállítás bizonyos mennyiségig adómentessé vált a magánfőzőknek és a bérfőzőknek egyaránt - adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Szerző(k): Domokos László
12.
14.
18:20
Díjazták a pálinkákat

Díjazták a pálinkákat

Az Árpád Pálinkatanya Prémium Piros Vilmos nedűje lett az idén az Agrárminisztérium pálinkája - tudatta az agrártárca az MTI-vel hétfőn.

Szerző(k): Szepesi Anita

Hazai zöldségek a PENNY polcain (x)

Március 16-tól négy termékkategóriában kizárólag friss hazai alapanyagok töltik meg a PENNY polcait.