rák

05.
14.
14:45

Örömteli hírt kaptak a budapestiek

A hétvégétől hosszabb ideig lesz nyitva a gyalogosok és a kerékpárosok előtt a pesti alsó rakpart - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
13.
20:01

High-tech a sufni-tech ellen, posztmodern háború kezdődött

Az elmúlt másfél évtizedben Izrael vissza tudta verni a terrorista módszerekkel ellene indított támadásokat, ám az országra zúduló rakétaössztűz nyomán úgy tűnik, óriási technológiai fölénye ellenére nem sikerült megelőznie a nagyobb bajt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
12.
23:07

Izraelben már polgárháborús viszonyok vannak

Polgárháborús helyzet alakult ki Izrael számos pontján, zsidók és arabok csoportjai csaptak össze, autókat gyújtottak fel, a másik csoporthoz tartozókat bántalmaztak súlyosan - jelentette az egyik izraeli kereskedelmi televízió a szerda esti híradójában.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
22:17

Ismét rakétatűz volt Izraelben

Intenzív rakétatüzet zúdított a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet Izraelre szerda este.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
11.
21:00

A Hamász rakétaesőt zúdított Tel-Avivra és Izrael központi részére

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet valóságos rakétaesőt zúdított több hullámban Tel-Avivra és Izrael központi részére kedd este.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
10.
09:30

Betiltanának egy évek óta gyanús ételszínezéket - rákkeltő lehet

Évek óta tudják az élelmiszer-biztonsági hatóságok, hogy egy fehérítésre használt élelmiszer-színezék életveszélyes lehet, de csak most jutottak el oda, hogy a betiltását javasolják.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
08.
20:10

Hajnalban érkezik a hatalmas űrszemét a Földre, bárhol becsapódhat

Valamikor vasárnap hajnalban érkezik a Föld légkörébe a Hosszú Menetelés 5B nevű kínai rakéta egy hatalmas darabja – írja a Reutersre hivatkozva a Telex. A legnagyobb esélye annak van, hogy a rakéta valamelyik óceánban landol, annak igen kicsi a valószínűsége, hogy az űrszemét szárazföldre, lakott területre essen, bár nem zárható ki.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
06.
15:12

Évente 3300 magyar hal meg rákban a munkahelye miatt - szinte az összes esetet eltussolják

Magyarországon a munkáltatók nem érdekeltek abban, hogy jelentsék a foglalkoztatottság közben bekövetkezett baleseteket, megbetegedéseket. Az EU-ban a rákos betegségek tizedét hozzák összefüggésbe a munkavégzéssel, Magyarországon viszont alig vannak ilyen esetek. A munkáltatók elleni perek éveken át tartanak, mire megítélik a bíróságok a nevetséges kártérítést, sokszor meg is szűnik a cég, amelyiknek fizetnie kellene.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
29.
08:00

Egy remek év után: nagy dobásra készül a magyar lakberendezési lánc

Nem érintette kedvezőtlenül a járványhelyzet a jövőre 30 éves magyar tulajdonú DIEGO Kft.-t, amely az elmúlt egy évben is dinamikusan tudott növekedni, forgalomban és boltszámban egyaránt. Az elmúlt 30 év alatt 100 millió négyzetméter burkolóanyagot értékesítettek. A piacvezető lakberendezés hálózat május elején indítja megújított webáruházát (diego.hu), ezzel országos szinten a teljes kínálati palettával szolgálhatja ki a megnövekedett vásárlói igényeket. A jelentős választékbővítést végrehajtó társaság a közép-európai régiókban és a Balkánon is terjeszkedni kíván új online boltjával.

Szerző(k): Napi.hu
04.
26.
07:08

Kíméletlen drágulás a szállítmányozásban, ennek vége nem lesz, amíg a járvány le nem cseng

Drasztikusan megnőttek a szállítmányozás költségei a nemzetközi kereskedelemben, amelynek egyik fő oka a konténerhiány. De hogyan jutottunk el idáig, és miért nem sikerül megoldást találni a hiányra? Peternics Zoltán, az a. Hardtrodt (hungary) Tengerentúli és Légi Szállítmányozási Kft. ügyvezetője szerint nem érdemes azt gondolni, hogy a nehézségek nyárra enyhülni fognak. A szereplőknek tartósan magas árakra kell berendezkedniük.

Szerző(k): K. Kiss Gergely