rákbetegség

04.
18.
11:17

Súlyos bírálatot kapott Kásler Miklós a rákdiagnosztika leállítása miatt

Kásler Miklós miniszteri utasítással felfüggesztette a népegészségügyi célú, célzott, onkológiai szűrővizsgálatokat a múlt hét végén, amely a rákellenes szervezetek szerint súlyos következményekkel jár majd.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
17.
17:40

Rákszűrés felfüggesztése: megszólalt az NNK

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter a múlt hét végén miniszteri utasítással felfüggesztette a népegészségügyi célú, célzott, onkológiai szűrővizsgálatokat - írta szerdán a 444.hu. Az NNK ma a hírre reagálva az MTI-vel azt közölte, hogy a szűrővizsgálatok április 9-től pár hétre szóló, átmeneti és rövid ideig tartó halasztása pótolható, a lakosság szűrése nem marad el.

Szerző(k): Szepesi Anita
02.
23.
13:12

Sci-fi-be illő endoszkópokkal a vastagbélrák ellen! (x)

A legmodernebb endoszkópok segítenek felismerni a rosszindulatú elváltozásokat, így időben diagnosztizálható és jó eséllyel kezelhető a vastagbélrák.

Szerző(k): -x-
02.
16.
13:03

Milyen vakcinával olthatók a daganatos és már gyógyult betegek? Íme a válasz

Az oltás nem jelent kockázatot a daganatos betegeknél, azonban az elmaradása és a Covid-19 fertőzés, valamint a szövődményei jóval nagyobb veszélyt jelentenek. Az 5 éven belül gyógyult, illetve jelenleg kezelés alatt álló daganatos betegek a rendelkezésre álló vakcinák közül a Szputnyik V oltóanyagon kívül bármelyiket megkaphatják - hívja fel a figyelmet védőoltási tájékoztatójában az Országos Onkológiai Intézet (OOI) Facebook-oldalán.

Szerző(k): Szepesi Anita
12.
03.
19:28

Rák: ezekre a jelekre figyeljen koronavírus-járvány idején is

A Covid-19 járvány ideje alatt sem szabad figyelmen kívül hagyni a daganatos megbetegedések esetleges figyelmeztető jeleit - hívja fel a figyelmet közleményében a Magyar Rákellenes Liga.

Szerző(k): Szepesi Anita
11.
30.
15:25

Mesterséges intelligencia segít a halálos kór korai felismerésében

Már Magyarországon is mesterséges intelligencia segíti a tüdő daganatos elváltozásainak felismerését. Ezzel igen korai stádiumban diagnosztizálhatóvá válik a betegség, és jelentősen megnövekedik a páciensek túlélési esélye.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
25.
09:00

Koronavírus: brit tüdőrákosok tömegei halhattak meg téves covid-diagnózis miatt

A koronavírus-járvány kezdete óta a tüdőrákkezelésekre várók harmada meghalt és az új diagnózisok száma is drámaian visszaesett Nagy-Britanniában, miután a háziorvosok sok esetben covidra gyanakodva otthonmaradásra biztatták betegeiket, további vizsgálatokra küldés helyett - írja az InfoStart egy felmérésre hivatkozva.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
22.
08:32

Feleslegesen sodorják nagy veszélybe magukat a magyarok

A magyaroknak csak töredéke jár rákszűrésekre, és ez a nőkre és a férfiakra is igaz. Eközben évente több tíz ezren szenvednek olyan daganatos megbetegedésben, amelynek korai felismerése a gyógyítás kulcsa.

Szerző(k): Komócsin Sándor
08.
26.
17:02

Karácsony: felére csökkentik a daganatgyanús betegek vizsgálatra várakozási idejét

Októbertől a felére, 14 napról 7 napra csökkentik a daganatgyanús megbetegedések esetében a nagydiagnosztikai vizsgálatok elvégzéséhez szükséges várakozási időt Budapesten - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester szerdán.

Szerző(k): Szepesi Anita
07.
17.
15:03

Évekkel meghosszabbíthatja életét, ha erre odafigyel

Az európai átlagnál rosszabb a prosztatarák halálozási aránya Magyarországon, mert a betegek későn fordulnak orvoshoz. A tünetekre és a lehetőségekre a július 22-i Semmelweis Egészség Napokon online előadással hívja fel a figyelmet az egyetem. Az előadásra jelentkezők közül csaknem százan díjmentes prosztatarák-szűrésen is részt vehetnek az egyetem Urológiai Klinikáján - közölte honlapján az egyetem.

Szerző(k): Szepesi Anita