régió

06.
18.
13:54

Közös digitális tudásközpontot hozhatnak létre a V4-ek

A kelet-közép-európai régió digitális átalakulását, illetve a tagállamok digitális gazdaságának fejlesztését hivatott elősegíteni az a közös tudásközpont, amelynek létrehozásáról az IVSZ Smart 2021 konferencia kísérő rendezvényén állapodtak meg a V4-országok képviselői. A New V4lley Regionális Digitális Tudásközpont jelentősen hozzájárulhat a régió digitális transzformációjához és gazdasági felzárkóztatásához - közölte az IVSZ-Szövetség a digitális gazdaságért.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
13.
12:15

Ügyetlenkedik az EU, Magyarország az oroszellenes héják között

Az Európai Unió két nagyhatalma és keleti régiójának országai képtelenek egységesen fellépni Oroszországgal szemben. Az előbbiek a galambok, az utóbbiak a héják, beleértve ebbe Magyarországot is, amely a bukaresti kilencek együttműködés keretében nemrégiben ismét Moszkva agresszív viselkedésének veszélyére hívta fel a NATO figyelmét.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
07.
19:42

Technológiai holdinggá alakul a 4iG

A 4iG szétválasztja a vállalat menedzsmentjében a stratégiai és operatív vállalatirányítási feladatköröket, amelyhez két új vezetőt is kineveztek. Az igazgatósági tagként Linczényi Aladint a vállalatcsoport holdingba szervezéséért és az ezzel kapcsolatos vállalati stratégia végrehajtásáért felelős vezérigazgató helyettesnek nevezték ki, míg a 4iG informatikai vállalatainak operatív szakmai vezetését a társasághoz most érkező Tápai Tamás látja el.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
04.
12:38

Új, női egészségre koncentráló egészségügyi szolgáltató jelent meg Magyarországon

A New York-i tőzsdén bejegyzett Organon, az egyetlen, kifejezetten a női egészségre koncentráló globális vállalat bejelentette elindulását Közép-, Kelet-, és Dél-Európában. A vállalat fő területei a reprodukciós egészség, a szívbetegségek, a mellrák, a különböző allergiák és az asztma. Az Organon EESC régiós központja Csehországban, Prágában lesz.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
01.
06:40

Faképnél hagyták a régiót a románok

Az Európai Unióban a román gazdaság produkálta a legnagyobb növekedést az idei első negyedévben a tavalyi utolsóhoz képest, aminek titka az ott élők optimizmusában keresendő.

Szerző(k): Barabás Júlia