régió

06.
21.
19:09

Óriási fordulat, háromszereplős lehet a kétfős meccs

A 2022-es franciaországi elnökválasztást eddig Emmanuel Macron államfő és a radikális jobboldal vezére, Marine Le Pen páros meccsének tartottak, ám Xavier Bertrand személyében megjelent a színen a tradicionális jobboldal embere, aki veszélyezteti Macron újraválasztási esélyeit. Le Pen közben váratlan kudarcba szaladt bele.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
18.
13:54

Közös digitális tudásközpontot hozhatnak létre a V4-ek

A kelet-közép-európai régió digitális átalakulását, illetve a tagállamok digitális gazdaságának fejlesztését hivatott elősegíteni az a közös tudásközpont, amelynek létrehozásáról az IVSZ Smart 2021 konferencia kísérő rendezvényén állapodtak meg a V4-országok képviselői. A New V4lley Regionális Digitális Tudásközpont jelentősen hozzájárulhat a régió digitális transzformációjához és gazdasági felzárkóztatásához - közölte az IVSZ-Szövetség a digitális gazdaságért.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
13.
12:15

Ügyetlenkedik az EU, Magyarország az oroszellenes héják között

Az Európai Unió két nagyhatalma és keleti régiójának országai képtelenek egységesen fellépni Oroszországgal szemben. Az előbbiek a galambok, az utóbbiak a héják, beleértve ebbe Magyarországot is, amely a bukaresti kilencek együttműködés keretében nemrégiben ismét Moszkva agresszív viselkedésének veszélyére hívta fel a NATO figyelmét.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
07.
19:42

Technológiai holdinggá alakul a 4iG

A 4iG szétválasztja a vállalat menedzsmentjében a stratégiai és operatív vállalatirányítási feladatköröket, amelyhez két új vezetőt is kineveztek. Az igazgatósági tagként Linczényi Aladint a vállalatcsoport holdingba szervezéséért és az ezzel kapcsolatos vállalati stratégia végrehajtásáért felelős vezérigazgató helyettesnek nevezték ki, míg a 4iG informatikai vállalatainak operatív szakmai vezetését a társasághoz most érkező Tápai Tamás látja el.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
04.
12:38

Új, női egészségre koncentráló egészségügyi szolgáltató jelent meg Magyarországon

A New York-i tőzsdén bejegyzett Organon, az egyetlen, kifejezetten a női egészségre koncentráló globális vállalat bejelentette elindulását Közép-, Kelet-, és Dél-Európában. A vállalat fő területei a reprodukciós egészség, a szívbetegségek, a mellrák, a különböző allergiák és az asztma. Az Organon EESC régiós központja Csehországban, Prágában lesz.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
01.
06:40

Faképnél hagyták a régiót a románok

Az Európai Unióban a román gazdaság produkálta a legnagyobb növekedést az idei első negyedévben a tavalyi utolsóhoz képest, aminek titka az ott élők optimizmusában keresendő.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
03.
11:55

Uniós pályázatok: jó hírt kaptak a Pest megyei cégek

Az Európai Bizottság nemrég módosította a regionális támogatási térképet, amely a támogatásra való jogosultság mértékét határozza meg. Ez alapján 2022 januárjától a Pest megyei cégek nem lesznek már hátrányban - állapítja meg a Via Credit a változtatás kapcsán.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
21.
14:55

Úgy tűnik, megbékéltek a magyarok Oroszországgal

A magyarok többségének nincs baja Oroszországgal, s bár a Nyugattól sincsenek elragadtatva, nem fordulnának a Nyugat helyett inkább Oroszország felé.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
20.
23:02

Moody's: ennyivel segítik majd régiónk kilábalását az EU-folyósítások

Az új költségvetési időszakban a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok kapják az Európai Unió kohéziós folyósításainak csaknem a felét, és a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítését célzó támogatásokkal együtt ezek a finanszírozások a következő hét évben érezhetően gyorsítják majd a térség gazdasági növekedését - áll a Moody's Investors Service kedden Londonban bemutatott átfogó szektorelemzésében.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
19.
19:44

Új feltételekkel lehetne támogatni az elmaradott térségekben fejlesztő vállalatokat

Az Európai Bizottság elfogadta a regionális támogatásokról szóló felülvizsgált uniós iránymutatást, amely meghatározza azokat a szabályokat, amelyek alapján a tagállamok – az egyenlő versenyfeltételek sérelme nélkül – állami támogatást nyújthatnak a vállalkozásoknak az EU hátrányos helyzetű térségeinek fejlesztéséhez - jelentette be az Európai Bizottság.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna