réz

05.
10.
15:39

Megszólaltak a győzelmi harsonák, itt a válság vége

A réz ára pénteken több mint egy évtizede nem látott rekord magasságba emelkedett. A jó amerikai gazdasági adatok alapján elemzők arra számítanak, hogy fokozódni fog az ipari termelés a világon, így nő majd a keresletet a gyártásban és az építőiparban használt fémek iránt. Ha ez a drágulás tartós lesz, biztosak lehetünk abban, hogy vége a válságnak.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
07:06

A lakossági fogyasztók állami védettsége tovább már nem fenntartható

A háztáji napelemes rendszerek elszámolásának megváltoztatása azt is jelzi, hogy nem lehet tovább védeni a lakossági fogyasztót - mondta a Napi.hu-nak Felsmann Balázs, a Magyar Energiakereskedők Szövetségének elnöke, akit napelemekről, okosmérőkről, német és olasz példákról, valamint a kényszerű innovációkról is kérdeztük.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
21.
08:00

Két pofont is kapnak a napelemet tervezők, érdemes sietni

Júliustól változik a napelemes rendszerek elszámolása, májustól pedig már nem elég az 1 fázisú inverter a kisfeszültségű hálózatokon, ha valaki 3 kilowattnál nagyobb rendszert tenne föl. Most érdemes sietni az engedélyeztetéssel, mert 2 hét múlva már sokkal nehezebb dolgunk lehet - hívják fel a figyelmet a Gépész Holding szakértői.

Szerző(k): Szász Péter
04.
19.
09:52

Ezt kell tenni, ha be akarják hajtani a közüzemi tartozásokat

Több mint 430 ezer fizetési meghagyást bocsátottak ki tavaly lejárt tartozások – például ki nem fizetett rezsiszámlák, közös költség vagy szerzői jogdíjak – miatt Magyarországon, kevesebbet mint 2019-ben. A csökkenés oka, hogy 2020 második negyedévében, a járvány első hulláma idején, csak nagyjából feleannyi eljárást indítottak, mint a korábbi években. A harmadik és a negyedik negyedévben viszont már újra elérte a fizetési meghagyások száma az átlagot.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
17.
16:13

Ez lesz az új olaj, masszívan fog drágulni

A Goldman Sachs elemzői szerint a környezetbarát technológiákra történő átállás jelentősen növelni fogja majd a réz iránti keresletet. A kitermelés erre nincs felkészülve, s durván drágulhat emiatt a színesfém.

Szerző(k): Lovas-Romváry András