rendőrség

05.
01.
09:49

Razziákat tart a rendőrség a forgalmasabb tömegközlekedési vonalakon

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ közös ellenőrzést tartott a 99-es autóbuszon és annak útvonalán április 29-én. Az ellenőrzések a jövőben is folytatódnak a forgalmasabb közlekedési vonalakon.

Szerző(k): Szász Péter
04.
29.
14:06

Újfajta kötelező műszaki vizsgát vezethetnek be az EU nyomására

Kötelező műszaki vizsga jöhet a robogókra is. Az Európai Parlament sürgeti az Európai Bizottságot, hogy fontolja meg az összes motorkerékpár időszakos műszaki ellenőrzésének kötelezővé tételét az EU tagállamaiban. Minden motorkerékpárra kötelező műszaki vizsgát vezethetnek be - olvasható a rendőrség baleset-megelőzési Facebook oldalán.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
29.
09:36

Álorvost fogtak a rendőrök

A budapesti rendőrök nyomozása szerint több embert becsaphatott a magát orvosnak kiadó asszony - adta hírül a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Szerző(k): Domokos László
04.
23.
10:50

Megbízhatósági vizsgálat alá vonnák az egészségügyi dolgozókat

A rendőrség „megbízhatósági vizsgálat” alá akarja vonni a kórházi dolgozókat, azaz hozzá kell járulniuk, hogy a telefonjaikat lehallagssák, információkat gyűjtsenek róluk. Ezt Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője posztolta a Facebookra, miután több egészségügyi dolgozótól megkapta az erről szóló levelet. A képviselő Pintér Sándor belügyminisztert kérdezi, miért van erre szükség.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
20.
23:08

Bűnösnek mondták ki a George Floydot meggyilkoló rendőrt

Közel egy évvel George Floyd halála után Minnesota állam bíróságán az esküdtszék az ellene felhozott mind a három vádpontban bűnösnek találta Derek Chauvin volt rendőrt, aki egy igazoltatás során 9 és fél percig térdelt az áldozat nyakán miközben az többször elmondta, hogy "nem kap levegőt".

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
17.
12:57

Egy zsoldoscsapat el akarta foglalni a Dunaferrt, még többen térhetnek vissza

Az éjszaka zsoldoscsapattal akarta elfoglalni a Dunaferrt az ukrán kisebbségi tulajdonosi kör - tudatta a vállalatcsoport közleményében, amelyet a dunaujvaros.com tett közzé. Az Index.hu-nak Mikó István, a cég egyik tulajdonosa képviseletében eljáró jogász, jelezte, a közeljövőben újabb akciót terveznek.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
13.
13:59

Gyorshajtás: ilyen esetekben nem bírságol a rendőrség

Sebesség-ellenőrzésnél bizonyos esetekben mentesülni lehet a gyorshajtás miatt kiszabott bírság megfizetése alól, de csak nagyon korlátozott lehetőségek között - hívja fel a figyelmet a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
11.
12:16

Koronavírus: Eldurvult egy korlátozások elleni bécsi tüntetés

Tizenöt embert őrizetbe vettek, több száz ellen pedig feljelentést tettek a bécsi rendőrök a szombati, járványügyi korlátozások ellen tüntetőkkel való összecsapás után - írta a 444.hu a közszolgálati ORF beszámolójára hivatkozva.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
11.
08:27

Illegális gyógyszerraktárra csapott le a rendőrség

Mintegy 300 millió forint értékben foglaltak le tisztázatlan eredetű gyógyszerkészítményeket az újbudai nyomozók, egy férfit elfogtak - közölte honlapján a rendőrség.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
10.
21:15

Egyre durvul a Mianmarban a konfliktus

Mianmari etnikai lázadók megtámadtak szombaton egy rendőrőrsöt, és megöltek legkevesebb tíz rendőrt, előzőleg egy Rangun közeli városban a hadsereg szemtanúk szerint több tucat tüntetőt lőtt agyon, egy rögtönítélő bíróság pedig halálra ítélt 19 embert egy katonatiszt segédjének megkínzásáért és meggyilkolásáért.

Szerző(k): Rácz Gergő