rex_tillerson

09.
20.
10:01

Trumpot sokszor "megvezették" - állítja a volt amerikai külügyminiszter

Izraeli tisztségviselők, köztük Benjámin Netanjahu kormányfő tárgyalásaik alkalmával számos alkalommal "megvezették" Donald Trump amerikai elnököt - állította Rex Tillerson volt amerikai külügyminiszter a Harvard Egyetemen tartott előadásában az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
12.
08.
08:38

Egymásnak esett Trump és volt külügyminisztere

Szópárbaj tört ki Donald Trump amerikai elnök és korábbi külügyminisztere, Rex Tillerson között - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
13.
20:26

Elbocsátották az amerikai külügyi államtitkárt is

A Donald Trump elnök által kedden menesztett Rex Tillerson külügyminiszter a minisztériumban tartott tájékoztatón jelentette be, hogy megbízatása március 31-én ér véget, és fontosnak tartja a gördülékeny átmeneti időszakot az új miniszter beiktatásáig. Időközben elbocsátották a külügyi államtitkárt is - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
03.
13.
17:42

Trump nagyon szereti az új külügyminisztert

Donald Trump amerikai elnök újságírók előtt dicsérte Mike Pompeót, az új külügyminiszter-jelöltet, energikusnak nevezte őt, és hozzátette, hogy mindig "azonos hullámhosszon" vannak - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
03.
13.
13:58

Trump lemondatta a külügyminiszterét

Az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump kirúgta a külügyminiszterét, a szintén az üzleti életből érkező Rex Tillersont. A helyét a CIA-igazgató Mike Pompeo veszi át. A világnak rossz hír ez a nagyon kényes Észak-Koreával folytatott tárgyalások közepette.

Szerző(k): Szabó Dániel
02.
11.
11:54

Tűzoltásba kezdtek az amerikaiak?

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter ötnapos közel-keleti útja - amelynek során vasárnaptól Jordániába, Törökországba, Libanonba, Egyiptomba és Kuvaitba látogat - egyfajta kármentésként is felfogható - mondta Magyarics Tamás Amerika-szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) tanszékvezetője az M1-en vasárnap.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
01.
27.
13:13

Összeborul az USA és Lengyelország - ellenzik az oroszok nagy tervét

Varsó és Washington szerint az Északi Áramlat-2 gázvezeték aláássa Európa biztonságát és energetikai stabilitását - hangsúlyozta szombaton Varsóban Rex Tillerson amerikai külügyminiszter. A közös sajtóértekezleten bírálta az orosz-német projektet Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter is.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
01.
27.
08:32

Amerikai együttműködésről tárgyal a lengyel államfő

Gazdasági és biztonságpolitikai együttműködésről tárgyalt péntek este Varsóban Andrzej Duda (képünkön) lengyel elnök és Rex Tillerson amerikai külügyminiszter - közölték a lengyel államfői hivatal honlapján.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
01.
26.
19:22

Megint odacsaptak az oroszoknak

Washington szankciókkal sújtott orosz tisztségviselőket és ukrajnai oroszbarát szeparatistákat Moszkva ukrajnai beavatkozása és a Krím félsziget bekebelezése miatt - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
23.
20:21

Szíriai vegyifegyver-támadások: kemény amerikai kritika az oroszoknak

A Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjét támogató Oroszországnak kell viselnie a felelősséget a szíriai vegyifegyver-támadásokért - jelentette ki kedden Párizsban Rex Tillerson amerikai külügyminiszter az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna