rogán_antal

06.
21.
09:35

Kiderült, melyik kormánytag fizette a legtöbb adót

Kormányának számos tagja lepipálta Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét a tavaly az államkaszába befizetett adójával. A legtöbbet Rogán Antal csengette ki, aki nem csupán szja-t fizetett.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
20.
19:20

Autópálya-koncesszió: Rogán-közeli cég lehet a befutó Fekete-Győr szerint

Már van olyan cég, amelyik regisztrált a magyarországi gyorsforgalmi úthálózatra kiírt koncessziós tenderen. A kormány még ebben az évben alá akarja írni a szerződést a nyertessel – ezt állítólag Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere mondta egy háttérbeszélgetésen. Ellenzéki politikusok azonban azt állítják, hogy a kormány az autópályákat is el akarja lopni - írja az atv.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
19.
09:08

Lennének uniós források autópályafejlesztésre, de egyszerűbb lehet a sztrádakoncesszió

A magyar kormány azzal indokolta, hogy 35 évre koncessziós kezelésben privát gazdasági szereplőkre bíznák a hazai autópályák kezelését és fejlesztését, hogy az Európai Unió költségvetéséből és a koronavírus elleni helyreállítási alap forrásait nem lehet erre a célra felhasználni. Az Európai Bizottság szerint ez így nem igaz, lenne erre uniós pénz. A koncesszió viszont egyszerűbb feltételekkel engedné a beruházásokat.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
18.
20:35

Egy generáció felnő, ameddig a magyar állam lemond az útjairól

A héten derült ki, hogy a kormány koncessziós közbeszerzési eljárást írt ki a magyarországi autópálya-hálózat 35 éves üzemeltetésére és fejlesztésére. Lukács Tibor, a Közbeszerzési Hatóság korábbi főtitkára, közbeszerzési szakértő szerint több okból is szükség lesz a következő években az állami finanszírozás kiegészítésére - írja a Forbes.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
18.
15:54

Nem vár a kormány, már idén koncesszióba adná az autópályákat

A tervek szerint legkésőbb decemberben megkötik a koncessziós szerződést arra a 2000 kilométernyi gyorsforgalmi útra, amelyre nemrég írtak ki pályázatot - írja a Mandiner egy kormányzati háttérbeszélgetésen elhangzottakra hivatkozva.

Szerző(k): Szász Péter
06.
16.
11:21

Autópálya-koncesszió: egy fantomhivatal adná el a sztrádákat, ráadásul törvényellenesnek is tűnik

Még honlapja sincs annak a Nemzeti Koncessziós Irodának, amely 35 évre adná el a magyar sztrádák üzemeltetését - írja az Népszava. Ráadásul az ügylet sokkal inkább tűnik egy törvénytelenül hosszú közbeszerzési keretszerződésnek, mint koncessziós szerződésnek.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
15.
10:40

Útkoncesszió: váratlanul hatalmas vagyont és bevételt szervez ki az állam

Útépítő körökben - tisztességes árazással - 7-8 milliárd euróra (2500-2800 milliárd forint) becsülik a kormánydöntéssel váratlanul piacra dobott gyorsforgalmi úthálózat koncessziós értékét - írja a 24.hu. A hazai úthálózat leendő magánüzemeltetőjének fejlesztési és fenntartási költségeit ugyanakkor fedezné az állami útdíjbevétel: tavaly matricaeladásból 53 milliárd, a teherjárművek útdíjából bő 220 milliárd forintot szedett be a NÚSZ Zrt.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
17.
10:11

Ennyi volt: bezáratott egy hitelező céget az MNB

Az MNB visszavonta a MikroCredit Zrt. hitel- és pénzkölcsön nyújtására, illetve pénzügyi szolgáltatás közvetítésére vonatkozó engedélyeit, és elrendelte a pénzügyi vállalkozás végelszámolását. A MikroCredit saját tőkéje huzamosabb ideje nem érte el a törvényi minimumot, a jegybanknak a tőkehelyzet rendezésére vonatkozó kötelezéseit pedig a társaság nem teljeskörűen teljesítette.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
11.
08:19

Olcsón kiárusíthatja a budai Várat a kormány

A budapesti Belvárosban korábban kitalált kedvezményrendszert vezetné be egy fideszes országgyűlési képviselő a budai Várban, ami lehetővé teszi a műemléki védettségű lakások megvásárlását fillérekért.

Szerző(k): Komócsin Sándor
12.
19.
11:15

Orbán Viktor és legfontosabb miniszterei az önkormányzatok képviselőivel tárgyaltak

Orbán Viktor miniszterelnök, Rogán Antal kabinet-, és Gulyás Gergely kancellária miniszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) vezetőivel tárgyalt a gazdaságvédelmi intézkedésekről - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan államtitkár, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szerző(k): Szabó Dániel